Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Jurgen Streppel: ‘Dit was een verloren middag’

Gepubliceerd op 7 mei 2017 18:22
Jurgen Streppel: ‘Dit was een  verloren middag’

sc Heerenveen heeft vanmiddag in Zwolle verzuimd deelname aan de play-offs definitief veilig te stellen. De Friezen hebben volgende week tegen NEC thuis minimaal een punt nodig om in de race te blijven voor een Europees ticket. ‘We zullen deze week hard moeten werken, want ik heb een aantal zaken gezien die echt niet kunnen’, vertelde trainer Jurgen Streppel.

In de beginfase was er volgens Streppel niets aan de hand. Integendeel, hij vond zijn elftal goed spelen en de trainer zat te wachten op een doelpunt. Toen ook nog eens Bouy uit het veld werd gestuurd, leken de gasten helemaal op rozen te zitten. PEC Zwolle schakelde echter een tandje bij  en omdat sc Heerenveen volgens Streppel de organisatie uit het oog verloor en het tempo te laag hield, eindigde de middag in een teleurstelling.

‘Met 11 tegen tien is altijd lastig voetballen,’ analyseerde Streppel. ‘Elke bal die je zelf inlevert voelt slecht en iedere bal die PEC wegschiet geeft hen een boost. Als je dan ook nog eens uit positie loopt en geen tempo maakt, krijg je een wedstrijd als vanmiddag.’ Na rust probeerde sc Heerenveen met Veerman er bij de bakens te verzetten, maar tevergeefs. ‘Onze voorzetting was matig en de bezetting voor de goal klopte niet,’ vond Streppel.

Door dit resultaat moet sc Heerenveen nog vol aan de bak om deelname aan de play-offs veilig te stellen. ‘Tegen NEC wordt een spannend potje, dat past in de lijn van het seizoen,’ vond de trainer. De nederlaag was een collectief falen, van spelers en staf, vond Streppel. ‘Het moet anders, iedereen deed zijn eigen ding. Dat gebeurde met de beste bedoelingen om het elftal te helpen, maar je taak blijven uitvoeren. Nu liep iedereen door elkaar en dan gaat het fout, zoals vandaag. Dit was een verloren middag.’