Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Kums: 'Het was gewoon slecht'

Gepubliceerd op 22 juli 2012 11:40
Kums: 'Het was gewoon slecht'

Sven Kums was teleurgesteld na het verloren oefenduel tegen Beerschot AC. ,,Het was gewoon slecht. In de eerste helft viel het nog mee. We speelden daarin redelijk voetbal en kregen een goede kans om op voorsprong te komen. In de tweede helft was het echt slecht. Als team stonden we niet goed. We konden weinig creëren. Een aantal jongens raakten gefrustreerd en dat is nooit goed. We bleven niet voetballen en lieten het soms lopen. Als het dan niet loopt moet je wel blijven knokken vind ik en dat hebben we niet gedaan.”

Hoe nu verder? ,,Tja dat is moeilijk te zeggen. We zullen moeten kijken of we dit op kunnen lossen. Achterin geven we weinig weg, maar als we de bal in ons bezit hebben, dan gaat er iets niet goed. We zijn dan ook snel de bal kwijt. Misschien ontbreekt de slimheid. Besluiteloos misschien. We hebben een jonge groep, en veel nieuwkomers, maar zo slecht als het vandaag was hoeft het niet te zijn.”

Sven Kums: 'We zullen snel ons niveau op moeten krikken'
Sven Kums: 'We zullen snel ons niveau op moeten krikken'

Dat er voorin weinig wordt gecreëerd, ligt niet alleen aan het feit dat de complete voorhoede van vorig seizoen weg is, geeft de Belgische middenvelder aan. ,,Nee, integendeel. Ze hebben natuurlijk een groot aandeel gehad in het behaalde succes. Maar dat het niet loopt bij sc Heerenveen ligt niet alleen aan de voorhoede. In de gehele linie loopt het niet lekker. We zullen snel ons niveau op moeten krikken, want de competitie en de Europese wedstrijden komen er aan.”

Over de loting was Kums gematigd tevreden. De Belg rekent op een treffen tegen het Roemeense Rapid Boekarest. ,,Het is altijd lastig in Boekarest te moeten spelen. We hadden gemakkelijker kunnen loten.”