sc Heerenveen - Ajax
07 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Laatste thuiszege RKC Waalwijk van februari

Gepubliceerd op 30 april 2014 10:00
Laatste thuiszege RKC Waalwijk van februari

sc Heerenveen neemt het zaterdag in Waalwijk op tegen RKC. Het elftal van trainer Erwin Koeman vecht tegen degradatie, maar moet zeker in eigen huis niet worden onderschat.

Dat ondervonden onder meer Feyenoord, PSV en FC Twente. Feyenoord en PSV gingen respectievelijk met 1-0 en 2-0 onderuit op Brabantse bodem en FC Twente moest in Waalwijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

RKC wist in het eigen Mandemakers stadion vijf keer te winnen en kreeg zes maal klop. Daarnaast waren er ook vijf gelijke spelen. Het doelsaldo is met 26 voor en 27 tegen net niet positief. RKC Waalwijk scoorde bijna in iedere thuiswedstrijd. Alleen kampioen Ajax hield de Waalwijkers van treffers af.

Met 27 tegentreffers is de thuisdefensie kwetsbaar. RKC Waalwijk slaagde er thuis slechts drie keer in de nul te houden. De laatste keer dat dat gebeurde was in het thuisduel tegen PSV. Ook Feyenoord en NAC Breda wisten niet te scoren in Waalwijk.

Van de laatste vijf thuisduels gingen er twee verloren. RKC speelde daarnaast twee mala gelijk en won eenmaal. De laatste thuiszege dateert van 9 februari. Die dag werd FC Utrecht met 5-2 verslagen.

Thuisreeks RKC Waalwijk    
RKC Waalwijk Vitesse 4-2
RKC Waalwijk AZ 1-2
RKC Waalwijk Go Ahead Eagles 1-4
RKC Waalwijk Heracles Almelo 1-4
RKC Waalwijk Roda JC 1-2
RKC Waalwijk NAC Breda 3-0
RKC Waalwijk Feyenoord 1-0
RKC Waalwijk SC Cambuur 2-2
RKC Waalwijk FC Twente 1-1
RKC Waalwijk FC Groningen 1-1
RKC Waalwijk PSV 2-0
RKC Waalwijk FC Utrecht 5-2
RKC Waalwijk NEC 1-3
RKC Waalwijk ADO Den Haag 1-1
RKC Waalwijk Ajax 0-2
RKC Waalwijk PEC Zwolle 1-1