Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Matchwinnaar Finnbogason: ‘Dit is fantastisch’

Gepubliceerd op 28 februari 2014 22:10
Matchwinnaar Finnbogason: ‘Dit is fantastisch’

De productiviteit van Alfred Finnbogason stond in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles ter discussie, maar in het Polman stadion bewees de topscorer van de Eredivisie weer eens zijn waarde. De IJslander stond vlak na rust op de juiste plek om de 1-2 binnen te tikken en hielp zijn elftal daarmee aan de vijfde uitzege van het seizoen.

Finnbogason was na afloop begrijpelijkerwijs blij met zijn treffer en de zege. ,,Als spits wil je altijd belangrijk zijn voor het elftal. Dan is het fantastisch dat je de winnende maakt,’’ vertelde hij voor de camera van Fox Sports. Over de discussie rondom zijn productiviteit had hij zich verwonderd. ,,Ik heb twee wedstrijden niet gescoord, dat is toch niet gek. Je moet je niet fixeren op doelpunten, maar je focus houden en je taak voor het team uitvoeren.’’

Dat sc Heerenveen in Almelo zou winnen, leek het aanvankelijk niet op. Heracles Almelo was in de beginfase heer en meester. Finnbogason had geen idee wat er fout ging. ,,Zij konden iedere keer makkelijk wegdraaien. We hadden er geen vat op. Ik denk dat we morgen de wedstrijd maar eens terug moeten kijken wat er aan de hand was,’’ aldus de matchwinnaar.