Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Mihajlovic heeft goede herinneringen aan Heracles: "Een fantastisch debuut"

Gepubliceerd op 30 maart 2018 17:00
Mihajlovic heeft goede herinneringen aan Heracles: "Een fantastisch debuut"

In het thuisduel met Heracles Almelo kopte Nemanja Mihajlovic sc Heerenveen in de 93e minuut naar een punt. "Dat was een fantastisch debuut", zegt de 22-jarige vleugelaanvaller, die zondag in het Polman stadion hoopt op drie punten.

Het was een rustige week voor Mihajlovic, die veel van zijn teamgenoten zag uitkomen voor de nationale ploegen. Ook de aanvaller vertegenwoordigde zijn Servië meerdere keren in verschillende jeugdselecties, maar een oproep bleef dit keer uit. "Als je niet vaak speelt bij je club, word je niet opgeroepen. Dat is een logische keuze van de bondscoach."

Hoewel hij nog geen basisplaats heeft veroverd in het elftal van Jurgen Streppel, is Mihajlovic wel op zijn plek in Friesland. "De club en de mensen hier zijn super. Natuurlijk wil iedere voetballer graag spelen, maar de trainer beslist uiteindelijk. Ik hoop in de toekomst wat meer minuten te krijgen; elke week beschouw ik als een nieuwe kans."

Familie

Deze zomer kwam Mihajlovic over van de Servische topclub Partizan Belgrado. "De eerste periode moest ik heel erg wennen, want ik zat hier helemaal alleen. Mijn moeder en broer komen wel eens langs, maar kunnen niet voor langere tijd blijven. Ook mijn vriendin is hier wel eens, maar zij studeert in Belgrado en kan dus ook niet blijven."

Naast een nieuwe omgeving, was er ook een nieuwe tactiek en een nieuw systeem. "Fysiek ben ik op het einde van het seizoen waarschijnlijk wel fit, maar mentaal is het wel een zwaar seizoen geweest. Ik heb het hier goed naar mijn zin, maar ik ga na dit seizoen wel even naar Belgrado om mijn batterijen weer op te laden."

19082017229316_DSC8829

De eerste vijf wedstrijden van het seizoen liep het als een trein bij sc Heerenveen. De ploeg stond zelfs even bovenaan op de ranglijst. "Als we die vorm door hadden gezet, hadden we nu voor de titel gespeeld", zegt Mihajlovic, die dat met Partizan Belgrado wel elk jaar deed. "Partizan wordt bijna ieder jaar kampioen en heeft weinig tegenstand. Hier zie je dat Willem II van PSV wint en dat Excelsior Feyenoord verslaat."

Heracles Almelo

Zondag wacht sc Heerenveen het duel met Heracles Almelo. Een bijzonder duel voor Mihajlovic, want in de eerste wedstrijd in het Abe Lenstra stadion maakte hij zijn debuut. Bovendien scoorde hij in de extra tijd de gelijkmaker. "Dat was echt een fantastisch debuut. Ik herinner me nog dat ik in het veld kwam en alleen maar hoge ballen zag. Ik ben 1.73 meter, dus daar kan ik niet zoveel mee."

Ondanks dat Mihajlovic niet de grootste is, scoorde hij de gelijkmaker met het hoofd. "Vrienden van mij die de wedstrijd niet hadden gezien, vroegen aan mij hoe ik had gescoord. Toen ik zei dat het een kopdoelpunt was, geloofden ze me niet. Ze dachten dat ik een grapje maakte."

03122017234317_FPH5320

Heracles is één van de ploegen die samen met sc Heerenveen in een felle strijd is verwikkeld om plaats acht, de plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. "sc Heerenveen verdient het op basis van de historie, maar ook op basis van het heden om daaraan mee te doen. We hebben dit seizoen teveel fouten gemaakt tegen kleinere teams."

Voor volgend seizoen is de doelstelling van Mihajlovic om een plek in de basis te bemachtigen. "En dan wil ik doelpunten maken en de mensen hier laten zien wat ik kan." Wellicht kan dat al eerder, zoals zondag tegen Heracles. "Met een scenario zoals in de thuiswedstrijd zou ik blij zijn. Alleen dan het winnende doelpunt en bij voorkeur met mijn voet."

25112017234656_FPH7925