Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

NAC pakte leeuwendeel punten in eigen huis

Gepubliceerd op 20 december 2018 10:00

sc Heerenveen sluit het voetbaljaar 2018 af met een bezoek aan NAC Breda, de nummer zeventien van de ranglijst. De Brabanders veroverden veruit het merendeel van de twaalf wedstrijdpunten in eigen huis, namelijk tien stuks.

nac-thuisreeks-221218

NAC Breda kwam voor het eigen trouwe en fanatieke publiek acht maal in actie. Die ontmoetingen leverden drie overwinningen, vier verliespartijen en één gelijkspel op. Het doelsaldo is met elf tegen veertien treffers negatief (-3). Alleen het thuisduel tegen Willem II leverde geen winnaar op (2-2).
 
De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won thuis van De Graafschap, Heracles Almelo en Vitesse. Er waren nederlagen tegen Ajax, PSV, Fortuna Sittard en Excelsior. NAC Breda kwam in drie thuisduels niet tot scoren en wist zelf alleen tegen De Graafschap het doel schoon te houden.
 
Mitchell te Vrede is clubtopscorer met zeven doelpunten dit Eredivisie-seizoen. De oud-speler van sc Heerenveen maakte drie van zijn zeven doelpunten op aangeven van Mikhail Rosheuvel. Rosheuvel (3 goals - 5 assists) en Te Vrede (7 goals - 0 assists) zijn dan ook de meeste waardevolle spelers voor NAC Breda.
 

thuisduels NAC Breda    
NAC Breda De Graafschap 3-0
NAC Breda Excelsior 0-2
NAC Breda Fortuna Sittard 2-3
NAC Breda PSV 0-2
NAC Breda Willem II 2-2
NAC Breda Heracles Almelo 2-1
NAC Breda Ajax 0-3
NAC Breda Vitesse 2-1