Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Ondanks herstel: PSV kwetsbaar in uitduels

Gepubliceerd op 2 april 2014 08:00

PSV komt zaterdag op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Hoewel het elftal van trainer Cocu de laatste vier uitbeurten wist te winnen, kan PSV buiten Eindhoven niet overtuigen.

Kruiswijk-psv-111112

De 21-voudig Nederlands landskampioen verloor dit seizoen zeven van de vijftien gespeelde uitduels en dat aantal is voor PSV begrippen hoog. PSV won zes uitwedstrijden en speelde twee maal gelijk. Met 24 treffers voor en 23 tegen, staan Depay c.s. qua doelsaldo maar net in de plus.

Vijf van de zeven uitnederlagen werden voor de winterstop geleden. In de tweede seizoenshelft verloor PSV slechts twee maal, bij Ajax en RKC Waalwijk. De laatste vier uitbeurten leverden een zege op, maar drie daarvan werden met de minimale marge van één treffer in Eindhovens voordeel beslist.

PSV won zes maal. De grootste overwinning werd uitgerekend op bezoek in Utrecht, waar PSV het traditioneel lastig heeft, geboekt. De ploeg van trainer Jan Wouters werd op een 1-5 nederlaag getrakteerd. Van de topclubs wist PSV alleen uit bij Vitesse te winnen.

PSV kwam in drie uitduels niet tot scoren. Zowel op bezoek bij Ajax, FC Groningen als RKC Waalwijk bleef de aanval ‘droog staan’. De laatste vier uitduels scoorde PSV minimaal twee doelpunten. De defensie hield slechts eenmaal de nul en dat was in het uitduel tegen NEC.

Uitreeks PSV    
ADO Den Haag PSV 2-3
Heracles Almelo PSV 1-1
FC Twente PSV 2-2
AZ PSV 2-1
FC Groningen PSV 1-0
Roda JC PSV 2-1
NAC Breda PSV 2-1
Feyenoord PSV 3-1
FC Utrecht PSV 1-5
Ajax PSV 1-0
RKC Waalwijk PSV 2-1
SC Cambuur PSV 1-2
NEC PSV 0-2
Go Ahead Eagles PSV 2-3
Vitesse PSV 1-2