Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

PEC Zwolle blijft ook in uitduels op de been

Gepubliceerd op 5 maart 2014 10:00
PEC Zwolle blijft ook in uitduels op de been

PEC Zwolle, de nummer acht van de Eredivisie, komt zaterdag op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Het elftal van trainer Ron Jans is op de ranglijst van uit spelende clubs een goede middenmoter.

PEC Zwolle liet dit seizoen vier uitoverwinningen noteren, slechts twee minder dan koploper Ajax, FC Twente en Vitesse. De Zwollenaren wisten dit seizoen te winnen bij Heracles Almelo, NEC, NAC Breda en FC Utrecht.

De Zwolse club slikte vijf maal een nederlaag. De laatste uitwedstrijd, die ook in Friesland werd gespeeld, ging verloren. Cambuur Leeuwarden toonde zich met 3-1 te sterk. PEC Zwolle kreeg nog drie maal flink klop. Vitesse en Feyenoord en wonnen met 3-0, terwijl bij Go Ahead Eagles met 4-1 werd verloren.

Van de twaalf uitduels eindigden twee in 0-0. In Kerkrade en Groningen vielen geen doelpunten. PEC Zwolle bleef in een derde van de uitduels droog staan. Ook op bezoek bij Vitesse en Feyenoord wist de ploeg van Ron Jans niet te scoren.

Van de laatste vijf uitduel wist PEC Zwolle er twee te winnen en gingen drie verloren. De Zwollenaren hebben een negatief doelsaldo in uitwedstrijden, 16 voor en 20 tegen (-4).

Uitduels PEC Zwolle    
Heracles Almelo PEC Zwolle 1-3
NEC PEC Zwolle 1-5
Ajax PEC Zwolle 2-1
Vitesse PEC Zwolle 3-0
Roda JC PEC Zwolle 0-0
PSV PEC Zwolle 1-1
FC Groningen PEC Zwolle 0-0
Go Ahead Eagles PEC Zwolle 4-1
Feyenoord PEC Zwolle 3-1
NAC Breda PEC Zwolle 1-2
FC Utrecht PEC Zwolle 1-2
SC Cambuur PEC Zwolle 3-1