Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

PEC Zwolle won nog niet in Abe Lenstra stadion

Gepubliceerd op 6 maart 2014 12:00

PEC Zwolle komt zaterdag op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Het wordt pas de vierde maal in de Eredivisie dat sc Heerenveen het thuis opneemt tegen de Zwollenaren.

zwolle-historie-logo

De statistieken zijn in het voordeel van sc Heerenveen. De thuisclub boekte twee overwinningen op de Zwollenaren en er werd eenmaal gelijkgespeeld. Het doelsaldo is met vijf tegen twee treffers in het voordeel van sc Heerenveen. De gasten wisten nog nooit vaker dan eenmaal te scoren in het Abe Lenstra stadion.

De eerste maal dat sc Heerenveen en, toen nog FC Zwolle, het tegen elkaar opnamen, was op 18 december 2002. sc Heerenveen behaalde een moeizame zege. Romano Denneboom zette de thuisclub al na zes minuten op voorsprong. De definitieve beslissing viel pas diep in de tweede helft. Invaller Georgios Samaras maakte vijf minuten voor tijd de 2-0.

Een seizoen later, op 8 november 2003, kwam FC Zwolle weer op bezoek. De gasten, op dat moment rode lantaarndrager in de Eredivisie, hielden een punt over aan het duel. Het missen van twee opgelegde kansen in de beginfase brak de thuisploeg uiteindelijk zwaar op. Een doelpunt van Sibon in de zestigste minuut leek alsnog goed voor de zege, maar Zwolle kwam in blessuretijd langszij.

De laatste keer dat beide ploegen in het Abe Lenstra stadion tegenover elkaar stonden was op 4 november 2012. De Friezen wonnen het thuisduel tegen PEC Zwolle met 2-1. De treffers kwamen op naam van Finnbogason en De Ridder. Joey van der Berg, toen nog uitkomend voor de Zwolse club, scoorde in de slotfase vanaf de stip tegen, maar verder liet sc Heerenveen het niet komen. De beide ploegen schotelden de ruim 25.000 toeschouwers in het Abe Lenstra stadion een levendige en bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd voor die terecht in een zege voor de thuisclub eindigde.

Datum Thuisclub Uitclub Uitslag
18-12-2002 sc Heerenveen - FC Zwolle 2-0
08-11-2003 sc Heerenveen - FC Zwolle 1-1
04-11-2012 sc Heerenveen - PEC Zwolle 2-1