Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Portugese zon maakt plaats voor Nederlandse kou: ‘Even wennen...’

Gepubliceerd op 14 januari 2013 18:53
Portugese zon maakt plaats voor Nederlandse kou: ‘Even wennen...’

Waar de spelers van sc Heerenveen twee dagen geleden nog in een shirtje en korte broek trainden, verschenen ze vandaag (maandag) met een lange broek en een muts op het trainingsveld. Het trainingskamp in Portugal is voorbij, en daarmee ook de Portugese zon. ,,Dat is best even wennen”, grijnst Rajiv van La Parra na afloop van de eerste training op Skoatterwâld, in de kou tussen de sneeuw.

,,Die zon was echt lekker", blikt de aanvaller terug. ,,Ik voel me daar een stuk beter bij. Je stapt met zo’n lekker zonnetje meteen vrolijk het veld op, haha. Toch ben ik ook wel blij om weer terug te zijn in Nederland. Ons trainingsveld van Skoatterwâld is namelijk een stuk beter dan ons veld in Portugal."

Ondanks het mindere trainingsveld kijkt Van La Parra met een goed gevoel terug op het trainingskamp in Portugal. ,,Zeker. Het is goed om als groep zo’n tijd bij elkaar te zijn. Normaal gaat iedereen na het trainen weer naar huis, maar nu breng je een hele week met elkaar door. Zo leer je elkaar ook weer beter kennen, en groei je als groep sterker naar elkaar toe. Dat is alleen maar goed."

De resultaten (0-0 tegen Bayer Leverkusen, 1-2 verlies tegen Hannover '96 en 3-1 verlies tegen Hoffenheim) konden beter, vond ook Van La Parra. ,,Maar die wedstrijden waren wel leerzaam voor ons. We speelden tegen drie goede Duitse teams, die in een systeem met twee spitsen speelden. Met name Hoffenheim (1-3 verlies, red.) loerde erg op onze foutjes. Ze probeerden er dan snel uit te komen en onze foutjes af te straffen. Dat deden ze goed. Dat zijn leerzame momenten voor ons."

De tweede seizoenshelft gaat voor sc Heerenveen zaterdag van start met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De aftrap in het Abe Lenstra stadion is om 18.45 uur. Klik hier voor de verkoopinformatie van deze wedstrijd.