Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Raitala heeft vertrouwen in goede afloop voor sc Heerenveen

Gepubliceerd op 29 augustus 2012 10:42
Raitala heeft vertrouwen in goede afloop voor sc Heerenveen

Jukka Raitala heeft er vertrouwen in dat sc Heerenveen zich donderdagavond weet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Molde FK kan volgens de Fin met de steun van de supporters donderdag worden goedgemaakt.

,,Ik denk dat we een goede kans maken om door te gaan”, zegt Jukka Raitala. ,,Ondanks dat Molde twee keer tegen ons scoorde, vond ik de ploeg in de vorige wedstrijd niet eens zo heel goed. Wij speelden zelf ook niet super, maar donderdag spelen we thuis voor eigen publiek. Dat kan ons zeker helpen. Als we hard werken met elkaar en strijd leveren, verwacht ik dat we donderdag winnen en de achterstand goedmaken. We moeten vanaf het begin, zoals ze dat in Nederland zeggen, vol gas.”

Het is nog de vraag of Raitala zelf zal meespelen. De Finse linksback komt terug van een liesblessure, die hij 2,5 week geleden opliep in de openingswedstrijd tegen NEC. Afgelopen maandag maakte hij zijn rentree in de wedstrijd Jong Heerenveen – Jong De Graafschap (7-1 winst), en speelde de hele wedstrijd mee. ,,Conditioneel moet ik nog verbeteren, want na zestig minuten was ik behoorlijk moe," vertelt Raitala. ,,Maar ik heb geen last meer van mijn blessure, dus ik zou donderdag tegen Molde FK kunnen spelen. De trainer zal uiteindelijk een beslissing maken, maar ik ben er klaar voor.”