Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Raitala terug in basis: ‘Ik kan meer dan ik heb laten zien’

Gepubliceerd op 25 januari 2013 16:03
Raitala terug in basis: ‘Ik kan meer dan ik heb laten zien’

Jukka Raitala speelde in het begin van het seizoen regelmatig mee met sc Heerenveen, maar halverwege de eerste competitiehelft verdween de Fin uit de basisploeg. De reserverol was voor Raitala niet makkelijk te accepteren, maar, zo zegt hij: ,,die dingen gebeuren nou eenmaal in het voetbal.” Zaterdag tegen PEC Zwolle komt er een nieuwe kans voor Raitala, die de linksbackpositie van de geblesseerde Arnold Kruiswijk overneemt.

Jukka Raitala is blij dat hij weer mag spelen. ,,Het is voor mij een mooie kans om mezelf te laten zien.” Dat heeft hij in de dertien wedstrijden die hij dit seizoen speelde bij sc Heerenveen te weinig gedaan, vindt de verdediger. ,,Ik heb minder laten zien dan dat ik kan. Ik kan veel beter en wil dat graag bewijzen. Elke kans die je krijgt moet je pakken. Ik ga mijn best doen en zal alles geven.”

,,Het is een paar maanden geleden dat ik voor het laatst gespeeld heb in het eerste team”, vertelt Raitala (dat was op 24-11-2012, uitduel tegen VVV-Venlo, red.). ,,Tuurlijk was het daarna voor mij een moeilijke periode. Elke voetballer wil spelen. Je moet je echter niet gek laten maken als je niet speelt. Het enige wat je moet doen is proberen om fit te blijven en hard te trainen. Dat heb ik gedaan. Ik voel me nu goed en ga mijn best doen voor de ploeg. Ik wil morgen een goede wedstrijd neerzetten. In eerste instantie focus ik me op het verdedigen en als het moet zal ik mee opkomen om de spitsen te helpen.”

Hoe sc Heerenveen precies gaat spelen maakt Raitala eigenlijk niets uit: als er maar gewonnen wordt. ,,Dat is in deze fase echt het belangrijkste. We geven elke dag 100% op de training, er is plezier in het team, maar we pakken te weinig punten. Als we zaterdag tegen PEC Zwolle niet zo heel goed spelen maar toch winnen, ben ik daar heel blij mee. We hebben punten nodig.”