Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

sc Heerenveen contracteert Noors international Magnus Wolff Eikrem

Gepubliceerd op 24 juni 2013 15:40
sc Heerenveen contracteert Noors international Magnus Wolff Eikrem

sc Heerenveen heeft zich versterkt met de 22-jarige Noorse middenvelder Magnus Wolff Eikrem. De huidige aanvoerder van landskampioen Molde FK heeft maandag een vierjarig contract getekend bij sc Heerenveen. De international stond ook in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs, waaronder verschillende Bundesligaclubs.

Magnus Wolff Eikrem stond al op 15-jarige leeftijd in de belangstelling van diverse Engelse topclubs zoals Liverpool en Chelsea. Hij tekende echter een contract bij Manchester United. Eikrem speelde tussen 2007 en 2010 bij de beloften van Manchester United, onder leiding van Ole Gunnar Solskjær. In 2011 keerde de Noor terug naar Molde FK, waar hij opnieuw ging spelen onder Solskjær, die daar sinds eind 2010 hoofdtrainer is. Vorig jaar werd sc Heerenveen in de Europa League uitgeschakeld door de Noors kampioen. In de thuiswedstrijd tussen Molde FK en sc Heerenveen (2-0) scoorde hij de openingstreffer. De middenvelder is dit seizoen aanvoerder van Molde FK en scoorde tweemaal in twaalf duels.

Vanaf zijn vijftiende heeft hij alle nationale teams doorlopen en is inmiddels A-international. Hij is een vaste waarde in de WK-kwalificatieselectie van de nationale ploeg en speelde daarnaast deze maand in Israël op het EK onder 21. Hij speelde daar drie wedstrijden en scoorde eenmaal.

Technisch directeur Johan Hansma is zeer tevreden met de komst van de Noors international: “Magnus is een zeer talentvolle middenvelder, die allround is en een goede pass en traptechniek bezit. Hij speelde tijdens het EK onder 21 in Israël en was een van de belangrijkste spelers in de ploeg van Jong Noorwegen, die in de halve finale door Jong Spanje werd uitgeschakeld. We volgden Magnus al een tijdje en er was dus ook serieuze interesse uit de Bundesliga voor hem. Daarom zijn we er zeer trots op dat hij voor ons kiest.”