Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen in beker te sterk voor VVV-Venlo

Gepubliceerd op 29 oktober 2013 10:00

sc Heerenveen bekert donderdagavond in eigen stadion tegen VVV-Venlo. De Friezen kwamen als eredivisionist in de bekerstrijd drie maal eerder in actie tegen de Limburger opponent. Gezien de vorige ontmoetingen is sc Heerenveen de grote favoriet om door te stromen naar de volgende bekerronde. VVV-Venlo werd in alle eerdere ontmoetingen uitgeschakeld.

Twee jaar geleden, Elm vecht een duel uit met Uchebo.
Twee jaar geleden, Elm vecht een duel uit met Uchebo.

De eerste keer dat sc Heerenveen en VVV-Venlo in de bekerstrijd tegen kwamen was in het seizoen 2000-2001. De Friese club ging in de tweede ronde in Venlo op bezoek en won nipt met 0-1. De enige treffer werd 13 minuten voor tijd gescoord door de Fin Mika Nurmela. Slechts 2500 toeschouwers zagen scheidsrechter De Graaf drie maal geel uitdelen, voor Jacobs en Verdellen van de thuisclub en Lurling van sc Heerenveen

In december 2005 stuitte sc Heerenveen opnieuw op de Limburgse formatie. Bij de loting voor de achtste finales rolde ditmaal een thuisduel uit de koker. De thuisploeg behaalde een even simpele als verdiende zege. Klaas Jan Huntelaar zorgde halverwege de eerste helft vanaf de elfmeterstip voor een 1-0 voorsprong.

De elfduizend toeschouwers moesten tot de 81ste minuut wachten voor het beter spelende sc Heerenveen de genadeklap uitdeelde. Samaras scoorde de 2-0 en stelde zo een plaatsje in de kwartfinale veilig. Scheidsrechter Van Sichem trok in het overigens sportieve duel drie maal geel. Alle kaarten waren voor de bezoekers.

De laatste keer dat sc Heerenveen en VVV-Venlo tegen elkaar ‘bekerden’ was tijdens het seizoen 2011-2012. De Friese club, getraind door Ron Jans moet in de tweede ronde in Venlo op bezoek en wint met 0-2. Narsingh en Dost zorgen binnen twintig minuten voor een 0-2 voorsprong en hoewel VVV-Venlo fysiek flink van zich afbijt, komt de volgende ronde geen moment in gevaar. Als de ploeg van Jans zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, was de Limburger nederlaag nog groter uitgevallen.