Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen in slotfase langs Excelsior: 2-0

Gepubliceerd op 23 augustus 2014 21:30
sc Heerenveen in slotfase langs Excelsior: 2-0

sc Heerenveen heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Excelsior werd met 2-0 verslagen. De driepunter kwam met moeite tot stand. Pas in de slotfase, na een rode kaart voor doelman Deckers, wist sc Heerenveen via een benutte strafschop van De Roon (foto) en een snelle counter (Larsson) de buit binnen te halen.

Het duel tegen promovendus Excelsior leverde in de beginfase weinig opwindende momenten op. De thuisclub, met Larsson en Thorsby voor het eerst in de basis, speelde onwennig en soms te gehaast. Excelsior kwam amper op de Friese helft en vond het allemaal wel best. Toch kreeg sc Heerenveen een kansje. Marzo werd aan de rechterkant diep gestuurd, maakte zich los van zijn directe tegenstander, maar schoot hoog over terwijl Uth bij de tweede paal volledig vrij stond.

In het slotkwartier kwam de wedstrijd los. Het eerste gevaar kwam van Excelsior. Aanvoerder Sander Fischer schoot vanaf tien meter hard in, maar zag de bal via de vuisten van Nordfeldt op de lat eindigen. Het was het sein voor de gasten om de schroom van zich af te werpen en vaker het doel van sc Heerenveen te zoeken.

Luciano Slagveer wurmt zich langs twee tegenstanders.
Luciano Slagveer wurmt zich langs twee tegenstanders.

De thuisclub kreeg twee maal een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar in beide gevallen zag Uth geen kans de bal tegen de touwen te werken. Bij de eerste mogelijkheid gleed hij een voorzet van Sinkgraven naast en bij de tweede kans verzuimde hij een fraaie assist van Slagveer binnen te koppen. Aan de andere kant schoot Botaka rakelings naast, zodat er met een 0-0 stand gerust werd.

De eerste kans na rust was voor de thuisclub. Het was Sinkgraven die met een prachtige dieptepass Slagveer lanceerde. De aanvaller haalde hard uit, maar schoot op het lichaam van doelman Deckers. Lodeweges moest even later noodgedwongen wisselen. Buijs moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Kenneth Otigba.

Daley Sinkgraven komt te laat om raak te kunnen koppen.
Daley Sinkgraven komt te laat om raak te kunnen koppen.

In die fase voerde sc Heerenveen het tempo en kwam Excelsior onder druk te staan. Het was echter de thuisclub die goed weg kwam toen Otigba zich verslikte in de storende Van Weert en aan de noodrem moest trekken. Het leverde de invaller meteen geel op. De vrije trap die volgde werd door Auassar over geschoten.

Twintig minuten voor tijd maakte Lumu (voor Thorsby) voor het eerst zijn opwachting in het Abe Lenstra stadion. Het voetbal werd er niet beter op bij de thuisclub die te gehaast en daardoor onzorgvuldig speelde. Ook Uth (Wildschut) werd door Lodeweges in de slotfase naar de kant gehaald.

Jeroen Lumu maakte vanavond zijn eerste minuten in de hoofdmacht van sc Heerenveen.
Jeroen Lumu maakte vanavond zijn eerste minuten in de hoofdmacht van sc Heerenveen.

Vlak na de wissel was het geluk aan de kant van sc Heerenveen. Slagveer reageerde attent bij een verkeerde terugspeelbal en werd door doelman Deckers neergehaald. Scheidsrechter Van de Graaf kon niets anders dan Deckers wegsturen en de bal op de stip leggen.

Omdat Excelsior al drie maal had gewisseld , moest invaller Vermeulen, koud in het veld, het keepershirt aantrekken. De Roon liet zich het buitenkansje niet ontnemen en schoot de elfmetertrap beheerst binnen, 1-0. In de hectische minuten die volgden liet Wildschut na te scoren, maar maakte Sam Larsson uit een counter aan alle onzekerheid een einde, 2-0