Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen komt los in tweede helft: 3-0

Gepubliceerd op 8 maart 2014 21:54
sc Heerenveen komt los in tweede helft: 3-0

Vooral dankzij een prima tweede helft heeft sc Heerenveen zaterdag ruim en dik verdiend gewonnen van PEC Zwolle: 3-0. In een matige eerste helft vond Bilal Basacikoglu het net, na rust deden Rajiv van La Parra (schitterende krul) en Alfred Finnbogason dat. De topscorer evenaarde door deze goal Gerald Sibon als all-time clubtopscorer. Beide spelers hebben nu 47 competitietreffers achter hun naam staan.

Waar er in de afgelopen twee thuisduels niet gescoord werd, konden de Feanfans dit keer dus weer volop juichen. Maar wat ging het aanvankelijk stroef. Niet zo moeizaam als vorige week tegen Heracles, maar ook nu had sc Heerenveen veel moeite om in de wedstrijd te komen. De Friezen leden veel balverlies. Niet dat de thuisploeg daardoor in de problemen kwam, want ook tegenstander PEC Zwolle bakte er weinig van.

Wel waren de beste kansen nog voor sc Heerenveen. Zo schoot Marten de Roon een goede bal van Hakim Ziyech net over het doel en kopte Joey van den Berg een hoekschop van Bilal Basacikoglu over.

Vlak nadat PEC Zwolle uit het niets een enorme mogelijkheid had op de 0-1 (Hiwat schoot na mooie solo op Nordfeldt en de rebound werd gemist door Karagkounis), kwam sc Heerenveen verdiend op voorsprong. Basacikoglu liet de Feanfans in de 37e minuut voor het eerst sinds twee thuisduels weer juichen, door de 1-0 te scoren. Alfred Finnbogason had een belangrijke rol, door de bal knap vast te houden en slim door te spelen op Basacikoglu. De talentvolle vleugelaanvaller ontweek zijn tegenstander in het strafschopgebied en verscheen oog in oog met keeper Kevin Begois. Basacikoglu schoot de bal koeltjes langs de doelman: 1-0

Bilal Basacikoglu scoort 1-0
Bilal Basacikoglu scoort 1-0

Ineens begon het duel los te komen. Er gebeurde vlak voor rust veel voor beide doelen. Vijf minuten voor rust krulde Ziyech een vrije trap zeer gevaarlijk richting het doel. Begois redde in eerste instantie en zag tot zijn opluchting dat de rebound overgeschoten werd. Aan de andere kant had Fred Benson de gelijkmaker kunnen maken. De spits van Zwolle krulde de bal echter naast.

sc Heerenveen had in de laatste minuut op 2-0 moeten komen. Opnieuw was Finnbogason bij deze aanval sterk aan de bal, en passte hij op Basacikoglu. De aanvaller gaf aan de rechterkant een heerlijke strakke voorzet, die door Van La Parra bij de tweede paal kon worden binnengelopen. De aanvaller mikte echter naast.

Na rust pakte sc Heerenveen het hoge tempo direct op. Het regende kansen voor de thuisploeg. Met name Basacikoglu liet zich gelden. Eerst met een goede pass op Finnbogason, waarbij de IJslander net een stap te laat kwam. Daarna probeerde Basacikoglu het zelf. Na een mooie actie strandde zijn inzet op Boer. Een ander Fries wapenfeit was een enorme pegel van Van den Berg. Doelman Begois kreeg pas in tweede instantie vat op deze vuurpijl.

Vervolgens begon Rajiv van La Parra te stralen. Hij showde de fans eerst zijn techniek door de bal prachtig over zijn tegenstander te wippen. De kans die daaruit ontstond werd nog verdedigd, maar niemand had een antwoord op de actie die de aanvaller verderop in de wedstrijd liet zien.

Dat was in de 67e minuut, toen de aanvaller half met zijn rug naar het doel stond. Waar de fans een voorzet verwacht hadden, besloot Van La Parra anders. En hoe. Hij krulde de bal fantastisch over doelman Begois in de verre hoek: 2-0.

Ook bij de 3-0, tien minuten later, was Van La Parra ook betrokken met een mooie actie. Met een no-look-steekpassje stuurde hij Alfred Finnbogason alleen op de doelman af. De topscorer omspeelde de Zwolse goalie behendig en mikte raak: 3-0. Met deze treffer evenaart hij all-time topscorer van sc Heerenveen, Gerald Sibon. Beiden maakten 47 competitiegoals voor sc Heerenveen.

sc Heerenveen flitste in de tweede helft. De zege op PEC Zwolle, de ploeg waarin voormalig sc Heerenveen-speler Youssef Fennich in de slotfase zijn debuut maakte, kwam geen moment meer in gevaar.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 3-0
37. Basacikoglu 1-0
67. Van La Parra 2-0
77. Finnbogason 3-0

Opstelling sc Heerenveen:
Nordfeldt, Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Dijks (33.Marzo), De Roon, Ziyech (78. Sinkgraven), Van den Berg, Van La Parra, Finnbogason, Basacikoglu