Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

sc Heerenveen op volle sterkte tegen PSV

Gepubliceerd op 16 maart 2012 13:30
sc Heerenveen op volle sterkte tegen PSV

sc Heerenveen kan zondag in de topper tegen PSV weer beschikken over de basisklanten Michel Breuer, Daryl Janmaat en Viktor Elm. Het drietal miste vorig week nog de thuiswedstrijd tegen Excelsior (4-2 winst). Breuer is hersteld van een liesblessure en zal in Eindhoven weer als linksback opereren. De andere back van de Friezen, Daryl Janmaat, is voldoende hersteld van zijn knieblessure en kan de rechtsbackpositie weer innemen. Elm kon vorige week niet meedoen vanwege een buikvirus, maar is inmiddels fit voor de wedstrijd tegen PSV.

Doelman Kenny Steppe zit zondag niet bij de wedstrijdselectie. De reservekeeper raakte afgelopen maandag in de wedstrijd van de beloften tegen Jong Sparta geblesseerd aan zijn enkel. ,,Zijn enkel werd dik, maar Kenny kan inmiddels al weer redelijk wandelen," zegt trainer Ron Jans. ,,We hebben goede hoop dat hij misschien al over drie weken hersteld is."

Jong Heerenveen/Emmen-keeper Jurjan Wouda zal tegen PSV op de bank zitten, en niet de onlangs aangetrokken doelman Kristoffer Nordfeldt. ,,Jurjan is op dit moment de logische vervanger voor Steppe," zegt  Jans. ,,Nordfeldt heeft vanaf november geen wedstrijden en groepstrainingen meer meegedaan."

PSV kan zondagmiddag geen beroep doen op Stanislav Manolev en Zakaria Labyad. Manolev kreeg in de uitwedstrijd tegen NAC Breda een rode kaart. Labyad ontving een gele prent en is daardoor geschorst voor het treffen met de Friezen.

Het duel begint zondagmiddag om 14.30 en wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven.