Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen wil WK 2018 in Abe Lenstra Stadion

Gepubliceerd op 8 november 2007 00:00
sc Heerenveen wil WK 2018 in Abe Lenstra Stadion

Sportclub Heerenveen is geïnteresseerd in deelname aan de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal van 2018. Zoals bekend heeft de KNVB zich samen met de Belgische voetbalbond kandidaat gesteld voor genoemd WK. Heerenveen wil, mede op basis van de goede ervaringen van het Europees kampioenschap onder 21 dat afgelopen zomer in Nederland werd gehouden, graag de mondiale voetbaltop naar het Abe Lenstra Stadion halen.

De directie van sc Heerenveen zal de KNVB een dezer dagen informeren over haar belangstelling voor de co-organisatie van het WK 2018. Begin oktober ontvingen sc Heerenveen en de gemeente Heerenveen een brief van de nationale voetbalbond, waarin de KNVB aangaf samen met België de mogelijkheden tot kandidatuur voor de organisatie van het WK 2018 te onderzoeken. Aan sc Heerenveen is de vraag gesteld of de club belangstelling heeft voor de organisatie van wedstrijden in het Abe Lenstra stadion. Aangezien Heerenveen goede herinneringen bewaart aan de succesvolle organisatie van het in juni 2007 gespeelde EK onder 21, waarvan het Abe Lenstra stadion de speellocatie was voor ondermeer de openingswedstrijd en de halve finale, heeft de directie om die reden direct actie ondernomen. Er zijn verkennende gesprekken gevoerd met zowel de gemeente Heerenveen als provincie Fryslân. Aan beide gesprekken hield sc Heerenveen een positief gevoel over. In de loop van volgende week zal de KNVB schriftelijk worden geïnformeerd over de positieve reactie van sc Heerenveen op het verzoek.

sc Heerenveen gaat de komende tijd onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de capaciteit van het Abe Lenstra Stadion verder uit te breiden.
sc Heerenveen gaat de komende tijd onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de capaciteit van het Abe Lenstra Stadion verder uit te breiden.


De huidige capaciteit van het Abe Lenstra stadion bedraagt 26.000 plaatsen. Voor de organisatie van een evenement van dergelijke omvang is een minimale capaciteit van 40.000 plaatsen netto vereist, wat inclusief plaatsen voor officials, media en organisatie praktisch neerkomt op ongeveer 43.000 plaatsen. Het verzoek van de KNVB valt voor sc Heerenveen samen met de plannen om de mogelijkheden tot uitbreiding van de toeschouwerscapaciteit van het Abe Lenstra stadion te inventariseren. De club gaat de komende periode gebruiken om te onderzoeken of en op welke manier het Abe Lenstra Stadion uitgebreid kan worden.