Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Slagveer: ‘Geknokt voor elke meter’

Gepubliceerd op 23 augustus 2015 10:31
Slagveer: ‘Geknokt voor elke meter’

Luciano Slagveer wist met sc Heerenveen bijna voor de vierde keer op rij PSV te verslaan in eigen huis. ,,Een overwinning was zeker mogelijk geweest”, vond Slagveer. ,,We kwamen op een 1-0 voorsprong. Dat het dan nog 1-1 wordt is heel zuur. Toch denk ik dat we met het gelijkspel ook tevreden moeten zijn. We hebben allebei goede kansen gehad. Ik vind 1-1 een terechte uitslag.”

In de openingsfase leek Slagveer zelf de score te openen. Maar: ,,Ik schoot de bal zwak in. De bal had lager gemoeten. Nu was het een ideale hoogte voor de keeper. Later was ik er ook dichtbij, toen Brenet een verkeerde terugspeelbal gaf. Ik nam de bal echter niet goed genoeg mee. Balen, want ik wilde graag scoren.”

Luciano Slagveer snelt langs Joshua Brenet. '1-1 was een terechte uitslag'
Luciano Slagveer snelt langs Joshua Brenet. '1-1 was een terechte uitslag'

Cavlan had wel succes, uit een strafschop (Slagveer: ‘ik kneep 'm wel, want Zoet kwam nog heel dicht bij de bal’). Slagveer spreekt van een sterke teamprestatie. ,,Ik heb genoten van onze inzet. We knokten voor elke meter en voor elke bal. We wilden tegen PSV ons eigen spel spelen, met voetbal van achteruit. PSV zette echter goed druk, waardoor we veelal gedwongen werden om de lange bal te spelen. We zijn met elkaar de duels aangegaan en knokten telkens voor de tweede bal. PSV was vooral gevaarlijk via counters en lange ballen op Luuk de Jong. Dat deden ze goed en zo ontstond ook de tegengoal. Een bal die over onze verdediging valt. Ik had na die 1-1 het gevoel dat het alle kanten op kon.”

sc Heerenveen is na drie duels nog ongeslagen in de competitie. ,,Een goede start”, oordeelt Slagveer. ,,Tegen De Graafschap pakten we een goede overwinning. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht is altijd lastig, maar daar hebben we knap een gelijkspel uitgesleept. Ook vandaag, als je 1-1 speelt tegen de regerend landskampioen, denk ik dat je het goed doet. We zijn dit seizoen prima op weg. We kunnen met vertrouwen vooruit kijken.”