Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Solide defensie Ajax hield al zes maal de nul

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 10:00

sc Heerenveen neemt het zaterdag in eigen stadion op tegen Ajax. De 33-voudig landskampioen is de nummer twee van de ranglijst en heeft die klassering onder meer te danken aan de solide defensie. Doelman Onana hield in zes van de acht gespeelde duels zijn doel schoon.

huntelaar-ajax

Ajax heeft met vier tegentreffers niet de minst gepasseerde defensie, dat is PSV (3), maar de ploeg van trainer Ten Hag heeft wel de meeste clean sheets achter de naam staan. Matthijs de Ligt c.s. stonden in zes wedstrijden geen tegentreffer toe. Een knappe prestatie, ter vergelijking, afgelopen seizoen eindigde Ajax op twaalf clean sheets.
 
Alleen Heracles Almelo (1-1) en PSV slaagden erin om tegen Ajax te scoren. PSV liet meteen drie treffers noteren en si daarmee verantwoordelijk voor 75 procent van alle Amsterdamse tegentreffers. Buiten Amsterdam wist alleen PSV tegen Ajax te scoren. Heracles Almelo is de enige club die Ajax in eigen huis wist te verrassen.
 
Ajax haalde enkele malen fors uit. FC Emmen en AZ werden op een 5-0 nederlaag getrakteerd, Vitesse kreeg vier goals om de oren en FC Groningen moest drie maal buigen. VVV Venlo hield lang knap stand tegen Ajax, maar moest uiteindelijk toch een nipte 0-1 thuisnederlaag slikken.
 
De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Ajax begint zaterdag om 20.45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Voor informatie over de kaartverkoop: klik hier.

Uitslagen Ajax    
Ajax Heracles Almelio 1-1
VVV Venlo Ajax 0-1
Ajax FC Emmen 5-0
Vitesse Ajax 0-4
Ajax FC Groningen 3-0
PSV Ajax 3-0
Fortuna Sittard Ajax 0-2
Ajax AZ 5-0