Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Steekballen Ødegaard leiden Friese oefenzege in

Gepubliceerd op 18 juli 2017 23:35
Steekballen Ødegaard leiden Friese oefenzege in

sc Heerenveen heeft vanavond in Witmarsum een 3-1 oefenzege geboekt op FC Volendam. Kobayashi, Schaars en Reza namen ieder een treffer voor rekening. Martin Ødegaard kreeg met twee fraaie assists de handen van de 2300 aanwezige toeschouwers op elkaar.

De jonge Noor speelde net als afgelopen zaterdag in Loenen tegen NEC vanaf de rechterkant. Ødegaard als rechtsbuiten is zeker een optie, aldus Streppel. ‘Anders probeerden we dit niet.’ De trainer had genoten van de steekballen van de Noorse technicus. ‘Hij gaf een paar ballen om van te smullen.’

Schaars en Reza profiteerden van passes van Ødegaard, maar volgens Streppel wordt er nog niet goed genoeg geanticipeerd op het werk van de Noor. ‘Als Martin met het gezicht naar de tegenstander staat, hoef je maar te gaan lopen en is het bij wijze van spreken een kans,’ aldus Streppel, die vindt dat Ødegaard ook op tien uit de voeten kan.

Yuki Kobayashi haalt uit voor de openingstreffer.
Yuki Kobayashi haalt uit voor de openingstreffer.

‘Wat zijn beste positie is hangt mede af van wat er nog gaat gebeuren, welke spelers krijgen we er nog bij en hoe komt Martin dan het beste tot zijn recht. We proberen het nu een en ander, vandaar dat Yuki vanavond op tien speelde, gewoon om te kijken wat mogelijk is,’ aldus Streppel.

Streppel raakte St. Juste kwijt aan Feyenoord. Een aderlating, maar eentje die er aan zat te komen, aldus de trainer. De spoeling achterin is daardoor dun. Vanavond speelde zelfs Morten Thorsby een tijdje als rechtsachter. Streppel gaf aan dat zowel voor de positie van links als rechtsback versterking wenselijk is: ‘maar we moeten ook kijken wat haalbaar is en past.’

Stijn Schaars scoort de 2-1.
Stijn Schaars scoort de 2-1.

Over Daniel Høegh, de Deen viel na rust uit met een pijnlijke enkel, was Streppel tevreden. ‘Daniel is een ervaren speler die geen domme dingen doet. Hij moet nog een beetje wennen aan onze manier van opbouw, maar beschikt over de capaciteiten om uit te groeien tot een stabiele factor.’

sc Heerenveen kwam in Witmarsum na een dik kwartier op voorsprong. Nadat Veerman uit de draai over had geschoten, knalde Kobayashi bekeken raak, 1-0. FC Volendam kwam in de 35ste minuut op 1-1. Een treffer die tot boze gezichten leidde bij de Friezen omdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd voordat Enzo Stroo raak schoot. Scheidsrechter Mulder keurde de treffer echter goed.

Morten Thorsby vecht een luchtduel uit.
Morten Thorsby vecht een luchtduel uit.

De eerste kansen na rust waren voor FC Volendam, maar dankzij goed keeperswerk van Wouter van der Steen bleef het 1-1. Volendam-trainer Misha Salden wisselde na een uur bijna zijn gehele formatie. Dat was kennelijk wennen, want sc Heerenveen sloeg in twee minuten tijd twee maal toe. Eerst profiteerde Schaars en vervolgens Reza van het goede werk van Ødegaard. sc Heerenveen kreeg in de slotfase nog een paar goede counterkansen, maar goals vielen er niet meer in Witmarsum.

Streppel was niet tevreden over de eerste helft. ‘Bij de opbouw zetten we onszelf vast, dat deden we niet goed. Na rust deden we het beter en gingen we makkelijker voetballen. Ik vond wel dat we moeite hadden te herkennen waar de vrije man is en vooral voor rust waren we wat slordig. Misschien speelde de vermoeidheid een rol, we zijn nog in de voorbereiding natuurlijk.’

Opstelling sc Heerenveen: Van der Steen, Schmidt, van Aken (46. Pierie), Høegh (66. Van Amersfoort) Cavlan, Schaars, Thorsby, Kobayashi (77. Vlap), Ødegaard, Veerman (46. Reza), Zeneli (46. Johnsen)