Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Thorsby over duel met FC Groningen: "Zal zwaar worden"

Gepubliceerd op 9 november 2018 17:45

Zondagmiddag neemt sc Heerenveen het op tegen FC Groningen. Vorig seizoen eindigde de Derby van het Noorden in een doelpuntrijk gelijkspel (3-3). Aan Friese zijde was Morten Thorsby destijds de grote man. De Noor speelde sterk en liet twee maal het net bollen. Wat verwacht hij van de komende editie?

Vreugde bij Morten Thorsby
Vreugde bij Morten Thorsby

Een korte terugblik. De eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 was nog geen zes minuten oud, toen Denzel Dumfries het doel van FC Groningen onder vuur nam. De rechtsback raakte de bal niet goed, maar belandde wel op het hoofd van Thorsby (0-1). "Een flitsende start, maar het leverde geen drie punten op", loopt Thorsby alvast op de zaken vooruit.

Eerst zette de middenvelder zijn ploeg vlak voor tijd – voor de tweede keer die middag – nog op voorsprong (2-3). Met zijn linkerbeen dacht hij sc Heerenveen naar de overwinning te schieten. Dacht, want zoals de Noor al aankondigde, werd er niet gewonnen. Mimoun Mahi maakte vanaf de stip nog gelijk. "Dat was heel erg balen."

Zondag krijgt sc Heerenveen een nieuwe kans met een zege het Hitachi Capital Mobility Stadion te verlaten. "In uitwedstrijden gaat het dit seizoen prima. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken en lukt het ons weer een goed resultaat te behalen. Te meer omdat het een derby is."

Tijdens de noordelijke derby weet de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink zich in Groningen gesteund door 1050 supporters. Het uitvak is daarmee uitverkocht. "Dat zegt alles", geeft Thorsby aan. "Het is niet alleen voor onze fans een speciale wedstrijd, maar ook voor onszelf. We willen ontzettend graag winnen."

De afgelopen drie edities tussen FC Groningen en sc Heerenveen eindigden onbeslist. Hoe kunnen de Friezen er dit keer wel in slagen de drie punten te veroveren, volgens Thorsby? "We moeten ervoor zorgen dat we fysiek niet voor hen onder doen. Zij zullen er vanaf het eerste fluitsignaal vol op klappen. Daar moeten we in meegaan. Het zal zwaar worden, maar daar zijn we op voorbereid."

De wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen begint zondag om 12.15 uur.