Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van La Parra: 'Nog niets verloren'

Gepubliceerd op 16 mei 2013 23:05
Van La Parra: 'Nog niets verloren'

Rajiv van La Parra weigerde zich donderdagavond vroegtijdig bij een uitschakeling in de play-offs neer te leggen. Ondanks de 0-1 nederlaag in de eerste play-off wedstrijd tegen FC Utrecht, heeft sc Heerenveen volgens de aanvaller nog steeds voldoende uitzicht op de finale.

,,Want het is 'maar' 0-1", legt Van La Parra uit. ,,Die uitslag biedt nog voldoende perspectief. Er gaan zondag in Utrecht zeker kansen komen voor ons. Ik weet niet of we in die wedstrijd er meteen op moeten klappen, want als we een tegengoal krijgen, wordt het voor ons wel heel lastig. Juist omdat het verschil nu slechts één doelpunt is, kunnen we best een beetje terughoudend beginnen."

Donderdag begon sc Heerenveen ook zo, merkte Van La Parra. ,,Maar ook FC Utrecht speelde afwachtend. We kozen beiden niet echt voor de aanval. Ik had het idee dat degene die het eerst zou scoren, ook zou winnen. Helaas is dat ook uitgekomen."

sc Heerenveen startte tegen de Utrechters in een 4-4-2 systeem. Van La Parra denkt te weten waarom. ,,We hebben dit seizoen moeite met FC Utrecht (3-1 verlies en 2-4 verlies, red.) en hebben in die duels veel kansen weggegeven. We speelden nu iets voorzichtiger en compacter, vooral met de gedachte om geen doelpunt tegen te krijgen. Nadat we met 0-1 achter kwamen (69e minuut, red.), wilde de trainer denk ik wel wat meer risico nemen. Daarom bracht hij mij in het veld (voor verdediger Jukka Raitala, red.)."

Bijna maakte de invaller de 1-1 in de slotfase. ,,Ik had gedacht dat een tegenstander de bal nog zou raken, maar de bal vloog over de speler en kwam voor mijn voeten", beschrijft Van La Parra, die vrijdag hoort of hij in de definitieve EK-selectie zit van Jong Oranje. ,,Helaas raakte ik de bal verkeerd, namelijk met mijn scheenbeen."

Met Van La Parra er bij wilde sc Heerenveen voor meer dreiging zorgen. Dat kwam er, op de kans in de slotfase na, niet volledig uit. Veel risico's naar voren werden er niet meer genomen door de Friezen. ,,Aan de ene kant wilden we wel de aanval zoeken voor de 1-1, maar aan de andere kant ook weer niet. Richting het einde neem je genoegen met de 0-1, omdat dat nog volop kansen biedt voor de return. Er is nog niets verloren."