Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Vraagtekens Olde Riekerink voor bekerduel ODIN ’59

Gepubliceerd op 18 december 2018 15:57

Trainer Jan Olde Riekerink weet nog niet of hij woensdag in het bekerduel tegen ODIN’59 kan beschikken over aanvoerder Daniel Høegh en aanvaller Mitchell van Bergen. Dave Bulthuis (knie) komt dit voetbaljaar niet meer in actie, net als Morten Thorsby.

Daniel Høegh miste zondag vanwege een schorsing de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. De Deen, een belangrijke steunpilaar centraal achterin, kampt echter met liesproblemen en het bekerduel tegen derde divisionist ODIN ’59 komt mogelijk net te vroeg. Olde Riekerink gaat er wel vanuit dat hij zaterdag in Breda over de verdediger kan beschikken.

Geen onderschatting

Ook de inzetbaarheid van Mitchell van Bergen (bovenbeen) is onzeker. De jonge aanvaller bleef zondag tegen FC Utrecht halverwege geblesseerd in de kleedkamer achter. Over de opstelling wilde de trainer van sc Heerenveen niets kwijt. sc Heerenveen start tegen de derde divisionist als favoriet, maar van onderschatting is geen sprake. De eerdere ontmoetingen met Katwijk en Groene Ster verliepen niet vlekkeloos, aldus de trainer.
 
‘We hebben twee waarschuwingsschoten gehad en in het bekertoernooi zijn altijd verrassingen,’ zei Olde Riekerink tijdens het gebruikelijke perspraatje. ODIN’59 heeft al bewezen zijn mannetje te staan, want in de vorige ronde werd uit bij FC Emmen gewonnen. ‘ODIN heeft een solide laatste lijn, spelen heel compact en hebben veel fysieke kracht,’ typeerde Olde Riekerink de tegenstander.
 
sc Heerenveen moet volgens de trainer het veld breed houden, de zijkanten benutten, tempo maken en alert zijn in de omschakeling. Het thuisverlies tegen FC Utrecht was een domper, maar Olde Riekerink zag ook positieve punten. ‘Na een teleurstellende eerste helft hebben we de rug gerecht. Niet voor het eerst dit seizoen, dat is een kwaliteit van deze groep.’
 
De wedstrijd tegen ODIN’59 wordt woensdagavond gespeeld in het stadion van Telstar en begint om 18.30 uur.