Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

VVV-Venlo scoort moeizaam in uitduels

Gepubliceerd op 6 februari 2013 13:00
VVV-Venlo scoort moeizaam in uitduels

VVV-Venlo, zaterdag in het Abe Lenstra stadion tegenstander van sc Heerenveen, scoort moeizaam in uitwedstrijden. De ploeg van trainer Ton Lokhoff maakte in negen uitwedstrijden slechts vier doelpunten en is daarmee de minst productieve uitclub van de eredivisie.

Er zijn maar drie van de achttien eredivisieclubs die buiten eigen stadion minder dan tien doelpunten wist te produceren. VVV-Venlo reikt niet verder dan vier treffers, Willem II maakte er vijf en FC Groningen negen. Willem II speelde echter tien uitduels en FC Groningen zelfs al elf.

VVV-Venlo scoort in uitduels zelden, maar daar staat tegenover dat de Limburgers ook weinig doelpunten weggeven. VVV-Venlo kreeg in negen uitduels slechts tien treffers tegen. Marcel Seip c.s. hielden twee maal de nul en stonden in vijf duels slechts één tegendoelpunt toe.

Alleen Ajax en Roda JC wisten tegen VVV-Venlo vaker dan eenmaal te scoren. Na FC Twente, dat buiten Enschede slechts negen doelpunten incasseerde, heeft VVV-Venlo in uitduels de minst gepasseerde defensie van de eredivisie. In de laatste drie uitduels kreeg VVV-Venlo slechts een treffer tegen.

Gezien het grote aantal doelpunten dat VVV-Venlo tegen krijgt in thuiswedstrijden, is dat best opmerkelijk te noemen. VVV-Venlo kreeg in thuisduels 36 goals om de oren en heeft daarmee de meest gepasseerde thuisdefensie van de eredivisie. De Limburgse formatie kreeg als enige club in eigen stadion meer dan dertig doelpunten tegen.

VVV-Venlo wist buiten De Koel slechts een keer te winnen en dat was verrassend genoeg bij AZ. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen FC Groningen, PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Heracles Almelo. Verloren werd van NAC Breda, Ajax, Roda JC en FC Twente.

Uitduels VVV-Venlo    
NAC Breda VVV-Venlo 1-0
FC Groningen VVV-Venlo 0-0
PEC Zwolle VVV-Venlo 0-0
Ajax VVV-Venlo 2-0
AZ VVV-Venlo 1-2
Roda JC VVV-Venlo 3-0
RKC Waalwijk VVV-Venlo 1-1
FC Twente VVV-Venlo 1-0
Heracles Almelo VVV-Venlo 1-1