'Om utens': Zeges voor Dresevic, Nygren en Shopov

04 september 2021 15:40

Geen eredivisie dezer dagen, maar interlandvoetbal. Vijf spelers van sc Heerenveen zijn om utens en vertegenwoordigen hun land: Ibrahim Dresevic, Benjamin Nygren, Stanislav Shopov, Filip Stevanovic en Timo Zaal. De meesten kwamen al in actie. Een overzicht.

21082021281864 DSC 7956


Ibrahim Dresevic

Na twee nederlagen heeft Kosovo donderdag de eerste overwinning geboekt in strijd om kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Met Dresevic in de basis – hij speelde het hele duel – wonnen de Kosovaren met minimaal verschil van Georgië (0-1). Zondag wacht Griekenland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ibrahim Dresevic 🥶 (@ibroodresevic)


Benjamin Nygren
Zweden Onder 21 heeft vrijdag ook zijn tweede EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Met Nygren in de basis werd Montenegro overtuigend verslagen (1-3). Dinsdag speelt Zweden tegen Bosnië en Herzegovina.


Stanislav Shopov
Bulgarije Onder 21 is vrijdag goed begonnen aan de EK-kwalificatie. Het eerste pouleduel werd gewonnen in en van Moldavië (0-2). Shopov was met een assist bij de 0-1 belangrijk.

Filip Stevanovic
Maar het waren niet alleen zeges voor de sc Heerenveenspelers. Stevanovic ging vrijdag met Servië Onder 21 in hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne (0-1). Stevanovic deed het hele duel mee, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Timo Zaal
Maandag is het de beurt aan Zaal en Nederland Onder 18. Met zijn land- en leeftijdsgenoten neemt de verdediger het op tegen Italië in een vriendschappelijk duel.