Om Utens: Osame Sahraoui meldt zich af bij Noorwegen

18 maart 2024 14:00

De interlandperiode komt eraan. Lees hier welke spelers allemaal opgenomen worden in de nationale selecties.

11022024316564 DSC 9355


Maandag 18 maart:
Osame Sahraoui heeft zich afgemeld bij Noorwegen. De dribbelaar is niet ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Feyenoord en blijft daarom in Heerenveen.

Vrijdag 15 maart:
Waar voor veel internationals vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan, moet Pawel Bochniewicz serieus aan de bak. Hij kan zich via de play-offs alsnog plaatsen voor het Europees kampioenschap, dat aankomende zomer gespeeld wordt in Duitsland. Op 21 maart om 20.45 uur speelt Polen tegen Estland. Wordt dat duel gewonnen, dan wacht daarna een ontmoeting met Wales of Finland. Levert die wedstrijd een zege op, dan plaatst de ploeg zich voor het eindtoernooi.

Donderdag 14 maart:
Loizos Loizou zit weer bij de selectie van Cyprus. De twintigjarige aanvaller, die door sc Heerenveen gehuurd wordt van Omonia Nicosia, speelde tot dusver al 27 wedstrijden bij de nationale ploeg. Daar kunnen nu twee duels bijkomen. Op 21 maart staat een krachtmeting met Letland op het programma en op 25 maart is Servië de tegenstander.

Woensdag 13 maart:
Mooi nieuws voor Simon Olsson: de middenvelder van sc Heerenveen maakt zijn debuut in de nationale ploeg van Zweden. Dat maakte oud-Heerenveenspeler Jon Dahl Tomasson, die nu bondscoach is, bekend tijdens een persconferentie. Het team speelt wedstrijden tegen Portugal en Albanië. 

Dinsdag 12 maart:
Osame Sahraoui mag met de hoofdmacht van Noorwegen op pad. De dribbelaar is opgenomen in de 23-koppige selectie. Hij mag zich samen met zijn landgenoten opmaken voor twee wedstrijden. Op 22 maart staat een duel met Tsjechië op het programma en op 26 maart is er een krachtmeting met Slowakije.

Oliver Braude mag met Noorwegen Onder 21 op pad. Het is promotie voor de rechtsback van sc Heerenveen, want tijdens de vorige interlandperiode zat hij nog bij de Onder 20. "Oliver Braude heeft een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt bij Heerenveen, hij speelde regelmatig en deed het goed", zegt bondscoach Jan Peder Jalland op de website van de voetbalbond. Braude neemt het met zijn landgenoten op tegen Nederland op 21 en tegen San Marino op 26 maart.

Maandag 11 maart:
Hussein Ali is weer opgeroepen voor de nationale ploeg van Irak. De vleugelverdediger speelt met zijn landgenoten op 21 en 26 maart twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen de Filipijnen.

Vrijdag 8 maart:
Thom Haye en Nathan Tjoe-A-On kunnen hun koffers pakken, want er staat een mooie trip op het programma. De middenvelder en de verdediger zitten bij de nationale selectie van Indonesië. Er staat voor de spelers van sc Heerenveen, die beiden hun debuut kunnen maken, een tweeluik met Vietnam op het programma in de kwalificatiepoule voor het wereldkampioenschap. Op donderdag 21 en op dinsdag 26 maart treedt de ploeg aan.