Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Tweede plaats voor Onder 19 in Breskens

Gepubliceerd op 7 juni 2018 10:49
Tweede plaats voor Onder 19 in Breskens

Met een sterk verjongd team deed sc Heerenveen Onder 19 op 2 en 3 juni mee aan het internationale Esad Osmanovski toernooi in het Zeeuwse Breskens. Het toernooi begon op zaterdag met drie poulewedstrijden (twee keer 25 minuten).

De eerste wedstrijd was tegen het Noorse Rosenborg BK. Door goed georganiseerd spel gecombineerd met veel inzet, werd het team van trainer Gert Heerkens met 2-1 verslagen. De volgende wedstrijd was tegen competitiegenoot Sparta Rotterdam. Het degelijke Rotterdamse team was te sterk voor het team van Paul Raveneau, eindstand: 3-0.

De laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen de Spanjaarden van Celta de Vigo. In het begin hadden de Zuid-Europese opponent de overhand, maar mede door goed keeperswerk van Jan de Boer werd er niet gescoord. In het verloop van de wedstrijd kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd en slaagt het er bovendien in om twee keer te scoren: 2-0.

Groepswinnaar

Door deze laatste overwinning eindigde Onder 19 verrassend voor Sparta als eerste in de poule en dit betekende dat het toernooi de volgende dag werd voortgezet met een wedstrijd tegen de nummer twee van de andere poule. In deze groep was Aarhus GF uit Denemarken als eerste geëindigd en de Belgen van FC Antwerp werden tweede. De andere deelnemers in deze poule waren Vitesse en het Engelse Top Level Academy.

Op zondag begon voor sc Heerenveen de dag dus met de kruisfinalewedstrijd tegen FC Antwerp. De jonge Friezen lieten zien dat ze goed overmacht hadden en speelden hun beste wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd en verdedigend zag het er ook goed uit. Enige kritiekpunt was dat er ondanks de vele kansen niet werd gescoord. En dat is toch iets waar het voetbal om draait.

foto1o19

Omdat de Belgen ook niet scoorden, werd er na de twee keer 25 minuten door middel van strafschoppen bepaald welk team naar de finale ging. Dit werd een spannend gebeuren. Na elk zeven strafschoppen had nog geen speler gefaald. Toen Antwerp zijn achtste penalty op de paal schoot, kreeg sc Heerenveen de mogelijkheid om de finale te bereiken. Marcello Beuker pakte deze kans, door de bal feilloos binnen te schieten.

De andere halve finale werd met 2-0 gewonnen door Aarhus GF. De volgende wedstrijd voor sc Heerenveen was dus tegen de Denen. Hoewel deze Scandinavische ploeg fysiek veel sterker was, kon sc Heerenveen goed partij bieden. Helaas kreeg een van de Friese aanvallers na een minuut of tien een wat dubieuze rode kaart en moest de ploeg met tien man verder. De eerste helft werd met 0-0 afgesloten.

In het begin van de tweede helft scoorde Aarhus GF de 1-0. Na een korte corner wordt de bal op een schitterende manier in de kruising geschoten. De tien van sc Heerenveen probeerden moedig om gelijk te maken, maar dit leek niet te slagen. Tot circa vijf minuten voor het einde de ploeg van Raveneau een vrije trap krijgt op een meter of twintig van het doel. Cain Seedorf slaagde erin om de bal op perfecte wijze in het doel te schieten: 1-1.

foto3o19

Toen men aan de kant al voorzichtig aan een strafschoppenserie begon te denken, werd er helaas op een minuut voor het einde een overtreding in het strafschopgebied gemaakt en kreeg Aarhus GF een penalty. Deze werd goed ingeschoten en bracht de stand naar 2-1. Helaas was er toen nog te weinig tijd om gelijk te maken. Zo eindigde de dag toch iets sneu, maar achteraf kon worden geconcludeerd dat dit nieuw samengestelde team een prima prestatie leverde.

Selectie sc Heerenveen Onder 19
Jan de Boer, Victor Banki, Marcello Beuker, Quinzairo Boasman, Cain Seedorf, Jesse Oliekan, Brian Bor, Arjen van der Heide, Rinor Zejnullah, Guus Offerhaus, Mark Westra, Stefan Westra, Hamdi Akujobi, Djenahro Nunumete, Eddo Nyamsangya, Di Livio Felida, Nordin Tahboun;

Coaching
Paul Raveneau, Niklas Tarvajarvi en Emiel Kramer.