sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

RKSV Groene Ster - sc Heerenveen

Datum: 31 oktober 2018 Competitie: KNVB Beker - 2de ronde
Aanvang: 19:45 uur Toeschouwers:
Locatie: Scheidsrechter:
Plaats:

sc Heerenveen schakelt Groene Ster uit en bekert verder

sc Heerenveen heeft zich woensdagavond ten koste van Groene Ster weten te plaatsen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. In Heerlerheide boog de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink in de tweede helft een Limburgse voorsprong om en verzekerde zich op die manier van een plek bij de laatste zestien (1-3).

Arber Zeneli in actie tegen Groene Ster
Arber Zeneli in actie tegen Groene Ster

De bedoeling was dat sc Heerenveen met dezelfde elf namen als tegen AZ het veld zou betreden, maar op het laatste moment moest Olde Riekerink zijn opstelling noodgedwongen aanpassen. Aanvoerder Daniel Høegh haakte in de warming-up geblesseerd af en zag zijn plek worden overgenomen door Nicolai Næss.

Met Næss naast Dave Bulthuis in het hart van de verdediging begon sc Heerenveen goed aan de wedstrijd. Na tien minuten kreeg Sam Lammers een goede kans op de openingstreffer, maar de spits kopte rakelings naast. Een paar minuten later waren de Friezen opnieuw dichtbij. Dit keer schoot Arber Zeneli de bal op de lat.

Groene Ster aan de leiding

Na een halfuur dacht Zeneli zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar Danny Stassar van Groene Ster haalt de bal op het laatste moment van de doellijn. Waar de gasten de meeste kansen kregen, namen de gastheren prompt de leiding. Chefrino Eind strafte mistasten van keeper Warner Hahn af en liet Sportpark Pronsebroek kort voor rust ontploffen (1-0).

Arber Zeneli schiet op goal
Arber Zeneli schiet op goal

Wat sc Heerenveen in de eerste drie kwartier niet lukte, lukte in de tweede helft binnen een halve minuut. Met invallers Mitchell van Bergen en Pelle van Amersfoort binnen de lijnen zorgde Ben Rienstra met een harde knal voor de gelijkmaker (1-1). Het team van Olde Riekerink drukte door en dat resulteerde luttele minuten later al in een voorsprong, dankzij een doelpunt van Zeneli (1-2).

Meteen na de treffer van Zeneli kreeg Groene Ster via Eind een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Hahn redde. Daarna was het louter sc Heerenveen dat de klok sloeg. Het was wachten op een derde Friese goal. Die kwam er halverwege de tweede helft via Lammers (1-3). De Friezen kregen in het resterende deel nog wel wat mogelijkheden, maar kwamen niet meer tot scoren.

Pelle van Amersfoort verzendt een pass
Pelle van Amersfoort verzendt een pass

Door de overwinning op Groene Ster zit sc Heerenveen zaterdag in de koker voor de loting van de achtste finales. Een dag later nemen de Friezen het in de competitie thuis op tegen FC Emmen. Aftrap van dit duel is om 12.15 uur.

Groene Ster - sc Heerenveen 1-3 (1-0). 40. Chefrino Eind 1-0, 46. Ben Rienstra 1-1, 49. Arber Zeneli 1-2, 67. Sam Lammers 1-3.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus (46. Van Amersfoort), Næss, Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap, Thorsby; Kobayashi (46. Van Bergen), Lammers (83. Woudenberg), Zeneli.