Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen aan de slag bij Revalidatie Friesland

Gepubliceerd op 10 maart 2017 18:39
sc Heerenveen aan de slag bij Revalidatie Friesland

In het kader van NLDoet heeft sc Heerenveen met behulp van de sponsoren Arriva, Spar Woudsend en Beijk Catering vanmiddag clinics gegeven bij Revalidatie Friesland voor leerlingen van school Lyndensteyn. Daarnaast heeft Revalidatie Friesland er een heuse sc Heerenveen kamer bij gekregen, compleet uitgerust met attributen en materialen van de voetbalclub. Revalidatie Friesland is een organisatie die mensen van jong tot oud helpt bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte.

Het is vrijdagmiddag half een, als een grote groep medewerkers van sc Heerenveen in de spelersbus stapt om te helpen bij revalidatie Fryslân in Beetsterzwaag. Onder hen onder andere algemeen directeur Luuc Eisenga, commercieel manager Henk Bloemers en financieel manager Danny Steenstra. Zij zullen de kinderen begeleiden bij de clinics. Eenmaal aangekomen in Beetsterzwaag krijgt de groep van sc Heerenveen eerst een rondleiding door het complex van Lyndensteyn.

Tijdens de rondleiding loopt de grote sportzaal vol met enthousiaste en sportieve leerlingen. Maar liefst 63 leerlingen hebben zich opgegeven. Het gaat er fanatiek aan toe. Niet alleen de leerlingen zetten hun beste beentje voor, ook de mensen van sc Heerenveen doen fanatiek mee en dat leidt tot een spannend toernooi. De leerlingen krijgen twee soorten clinics aangeboden. Een voetbaltoernooi voor teams en side events waarbij leerlingen punten kunnen winnen door ballen door gaten te schieten.

Tegelijkertijd zijn de mensen van de Friese club druk bezig om een kamer om te toveren tot een sc Heerenveen ‘fort’. Zo wordt de kamer met kunstwerken, sanitaire producten, beddengoed en vele andere handige materialen opgemaakt. Christiaan, één van de leerlingen van school Lyndensteyn, vindt het allemaal best spannend. Hij mag namelijk de kamer officieel openen, samen met Heero en directeur Luuc Eisenga.

Na alle clinics mogen de leerlingen de spelersbus bezoeken waar Heero hen opwacht. Zo ontmoeten ze niet alleen Heero, maar ook de vaste chauffeur van selectie, Jan Wijnsma, die hen het een en ander uitlegt. Bij het verlaten van de bus krijgen alle leerling een goodiebag met verschillende sc Heerenveen spulletjes.
Dan is het moment aangebroken gekomen om de ‘Abe Lenstra Kamer’ officieel te openen. Met een bal moet Christiaan, samen met Luuc Eisenga en Heero, de deur openschoppen. De kamer wordt met een harde knal open geschopt en Christiaan kan niet wachten om naar binnen te vliegen.

Een paar seconden lang komt er geen geluid uit de kamer. Als de anderen een kijkje gaan nemen, is snel duidelijk waarom Christiaan zo stil is. De kamer heeft een ware metamorfose ondergaan. Tot in het kleinste details is er geprobeerd de kamer zo mooi en sportief mogelijk te maken. Van tandenborstels tot aan een muurklok, van beddengoed tot aan een basketbalring, overal is aan gedacht. En aan het enthousiasme en dankbaarheid van Christiaan te zien viel de nieuwe kamer helemaal in de smaak. Al met al was het een onvergetelijke middag voor de kinderen van Revalidatie Friesland en School Lyndensteyn

Twee jaar geleden heeft sc Heerenveen de lokale voedselbank geholpen met het opknappen van een werkruimte. Vorig jaar is de kantine van Caparis gerenoveerd en dit jaar wilde sc Heerenveen iets betekenen voor de kinderen van Lyndensteyn door hen een unieke ervaring te geven op het sportgebied. Volgend jaar zal sc Heerenveen zich ongetwijfeld weer inzetten voor een goed doel.

 • NL-doet-100317(1).jpg
 • NL-doet-100317(2).jpg
 • NL-doet-100317(3).jpg
 • NL-doet-100317(4).jpg
 • NL-doet-100317(5).jpg
 • NL-doet-100317(6).jpg
 • NL-doet-100317(7).jpg
 • NL-doet-100317(8).jpg
 • NL-doet-100317(9).jpg
 • NL-doet-100317(10).jpg
 • NL-doet-100317(11).jpg
 • NL-doet-100317(12).jpg
 • NL-doet-100317(13).jpg
 • NL-doet-100317(14).jpg
 • NL-doet-100317(15).jpg
 • NL-doet-100317(16).jpg