Heracles Almelo - sc Heerenveen
04 augustus, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ben Rienstra: "We gaan er iets moois van maken"

Gepubliceerd op 15 augustus 2018 15:59
Ben Rienstra: "We gaan er iets moois van maken"

De 28-jarige Ben Rienstra staat sinds woensdag onder contract bij sc Heerenveen. De middenvelder komt over van AZ en traint vanaf donderdag mee met de selectie.

Meerdere clubs hengelden deze zomer naar de diensten van Rienstra, maar hij koos voor sc Heerenveen. "Ik ben blij om hier te zijn. Mijn eerste indruk is dat het hier gemoedelijk is. Iedereen is vriendelijk en de club heeft een mooi stadion, maar dat wist ik natuurlijk al."

Rienstra speelde namelijk meerdere keren in het Abe Lenstra stadion. Hij kwam uit voor Heracles, PEC Zwolle en AZ. Het laatste jaar werd hij door AZ verhuurd aan Willem II, waar hij grote indruk maakte. Als middenvelder scoorde hij tien keer in dertig duels. "Ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken. Ik eis nu weer doelpunten van mezelf."

FPH0636

Veel is daarbij ook afhankelijk van de positie die Rienstra gaat innemen. In Tilburg speelde hij dicht in de buurt van spits Fran Sol. "Het is afwachten op welke positie ik word opgesteld. Ik kan ook op 'zes' of 'acht' spelen."

Meerdere clubs hadden belangstelling voor Rienstra. Ook uit het buitenland. "Dus dan ga je thuis overleggen. Uit het buitenland kwamen bovendien niet de clubs waar wij graag heen wilden. Dat was nog niet concreet. Op een gegeven moment ga je kiezen en dan is sc Heerenveen een mooie stap."

Donderdag staat Rienstra voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten van sc Heerenveen op het trainingsveld van Sportpark Skoatterwâld. "We gaan er iets moois van maken."