Heracles Almelo - sc Heerenveen
04 augustus, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Bilal Basacikoglu: ‘Het kan snel gaan’

Gepubliceerd op 20 april 2012 14:56
Bilal Basacikoglu: ‘Het kan snel gaan’

De zeventienjarige Bilal Basacikoglu speelt pas sinds dit seizoen in de jeugdopleiding van Heerenveen/Emmen, maar vandaag kon hij al een nieuwe verbintenis ondertekenen. Dat deed het veelbelovende talent, waardoor hij de komende drie jaar onder contract staat bij Heerenveen.

Moeiteloos maakte de middenvelder de overstap van amateurclub Pancratius naar Heerenveen/Emmen B1. ,,Hij heeft zich echt stormachtig ontwikkeld", zegt technisch directeur Johan Hansma. ,,Hij heeft zelfs al de selectie van Oranje-17 gehaald. Bilal is een hele snelle rechtsbuiten, die een mannetje kan passeren. Hij heeft duelkracht, kan een goede voorzet geven en ook goals maken.”

Bilal Basacikoglu in actie tegen Feyenoord/Excelsior B1
Bilal Basacikoglu in actie tegen Feyenoord/Excelsior B1

,,Het is mooi om het vertrouwen van de club te krijgen," zegt Bilal Basacikoglu. ,,Ik speel nog maar een jaartje bij Heerenveen/Emmen. Tja, zo zie je maar dat het snel kan gaan. Dat heeft mezelf ook wel verrast. Ik ben bezig aan een goed jaar in Heerenveen/Emmen B1, waarin ik veel geleerd heb van trainer Tieme Klompe. Ik heb ook een aantal wedstrijden met de A1 meegedaan, en dat ging goed. Dit seizoen maak ik nog af bij de B1. We doen nog steeds mee om het kampioenschap, dat lijkt me heel mooi om mee te maken. Volgend jaar ga ik in de A1 spelen. Als ik het daar goed doe, zou ik na een half jaar bij het beloftenteam kunnen aansluiten. Als het echt heel goed goed gaat mag ik misschien ook al mee op trainingskamp met het eerste team."

De supporters kunnen op het puntje van hun stoel zitten als Basacikoglu aan de bal is. ,,Ik ben een speler die op techniek en snelheid een man voorbij kan. Ik ben gevaarlijk voor het doel en kan ook een balletje terugleggen voor een assist." Om volgend jaar al te debuteren in het eerste team van sc Heerenveen lijkt de aanvaller nog wat te vroeg. ,,Maar dat is natuurlijk wel iets waar ik uiteindelijk naar toe wil werken."