Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Cocu: ‘Alles voor de finale over hebben’

Gepubliceerd op 20 maart 2012 15:30
Cocu: ‘Alles voor de finale over hebben’

Phillip Cocu wil woensdagavond met PSV winnen van sc Heerenveen. “Er staat een finaleplaats op het spel en we willen er alles aan doen om die te bereiken. Als er een mogelijkheid is een prijs of titel te winnen, dan moet je daar vol voor gaan”, aldus Cocu.

Qua personele bezetting zijn alleen de Zweden Andreas Isaksson (schouder) en aanvoerder Ola Toivonen (geschorst) afwezig, voor de rest is de groep compleet. Kevin Strootman hield pijntjes over aan het competitieduel met sc Heerenveen, maar is waarschijnlijk wel van de partij. ,,Hij heeft weer gedoseerd meegetraind,’’ vertelt Cocu op de website van PSV. ,, We hebben met hem geen risico genomen, hij gaat gewoon mee naar de wedstrijd. Het is belangrijk in deze fase dat iedereen fit is.”

PSV gaat volgens Cocu in het Abe Lenstra stadion uit van eigen kracht. “Dat is ons uitgangspunt geweest en tot nu toe ben ik daar tevreden over. Het is dan altijd de kunst om het de volgende wedstrijd weer hetzelfde te brengen.” Verder kijken dan de halve finale tegen Heerenveen, doet Cocu nog niet. “Ik kijk nu naar deze wedstrijd, waarin we het resultaat willen halen wat we voor ogen hebben. Na deze wedstrijd ga ik verder kijken naar de volgende wedstrijd. Als topsporter moet je in staat zijn twee keer in de week te spelen, zeker als je op dit niveau wil acteren.” Hoe hij de geschorste Toivonen vervangt, gaf de trainer niet aan. “We hebben een aantal opties en zullen morgen zien hoe we dat gaan doen.”

De KNVB beker - door PSV voor het laatst gewonnen in 2005 en de finale voor het laatst gespeeld in 2006 - is voor Cocu een aansprekende prijs. “Als ik terugkijk had mijn prijzenkast ook wel wat voller kunnen zijn. Je weet als speler nooit hoe vaak je in de toekomst nog in de gelegenheid komt een titel te winnen. Een KNVB beker is een titel die je in een seizoen kan winnen, daar moet je alles voor over hebben om die finale te halen.’’

Bron: PSV.nl