PSV - sc Heerenveen
24 november, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ødegaard scoort voor winnend Jong Noorwegen

Gepubliceerd op 14 november 2017 19:55
Ødegaard scoort voor winnend Jong Noorwegen

Martin Ødegaard en Morten Thorsby hebben vanavond met Jong Noorwegen gewonnen van Jong Ierland. In Drammen (Noorwegen) waren de Scandinaviërs, mede door een doelpunt van Ødegaard, met 2-1 te sterk voor de Ieren. Een belangrijke overwinning voor Jong Noorwegen in de strijd om een ticket voor het EK onder 21 in Italië en San Marino, dat in 2019 gehouden zal worden.

Beide spelers van sc Heerenveen kwamen tijdens het EK-kwalificatieduel de volle 90 minuten in actie. Ødegaard opende de score namens Jong Noorwegen in de 19e minuut, maar nog voor rust kwamen de Ieren op gelijke hoogte. De eindstand stond pas in de blessuretijd van de tweede helft op het scorebord. De Noren pakten namelijk in de 91e minuut de overwinning.

De overwinning zorgt ervoor dat Jong Noorwegen weer zicht heeft op de bovenste plaatsen in de poule. Jong Duitsland en Jong Ierland staan welliswaar op plaats 1 en 2 in poule 5, maar van beide ploegen wisten de Noren te winnen. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt Jong Noorwegen tijdens de laatste wedstrijden dan ook weer mee te kunnen strijden om een ticket voor het EK.