Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Directeur Eisenga en raad van commissarissen treden terug

Gepubliceerd op 10 december 2018 12:10

Luuc Eisenga treedt per 1 maart 2019 terug als algemeen directeur van sc Heerenveen. Dat maakte hij maandagochtend bekend tijdens een speciaal belegde persconferentie in het Abe Lenstra stadion. Daarnaast deelde voorzitter Jorrit Jorritsma mee dat ook de raad van commissarissen (rvc) vertrekt.


Eisenga kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn functioneren bij de club. "Als ik terugblik, kan ik concluderen dat ik de club beter doorgeef dan dat ik 'm aantrof." Op 1 februari 2016 trad Eisenga in dienst bij sc Heerenveen. Daarmee komt na drie jaar tijd een eind aan zijn dienstverband bij de Friese club. "Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij deze mooie club en ben blij dat het gelukt is om rust en structuur terug te brengen in het bedrijf."

Op de persconferentie sprak Eisenga zijn dank uit naar een groot aantal mensen. "Ik wil allereerst graag de medewerkers bedanken voor het vertrouwen en hun inzet de afgelopen jaren. We hebben goede dingen bereikt met elkaar en gezorgd voor een gezond bedrijfsklimaat."

Ook dankte Eisenga het managementteam, de vrijwilligers, sponsoren, supporters, FeanFan, het stichtingsbestuur en de rvc. "Hard waar het moest en zacht waar het kon", zei Eisenga over zijn relatie met de rvc, bestaande uit Gerard Kremer, Hans Westerhof en voorzitter Jorritsma.

Luuc Eisenga (l) en Jorrit Jorritsma
Luuc Eisenga (l) en Jorrit Jorritsma

De voorzitter van de rvc was eveneens bij de persconferentie aangeschoven. Jorritsma maakte bekend dat het stichtingsbestuur van sc Heerenveen het vertrouwen in de rvc heeft opgezegd. De rvc zal op de algemene vergadering van aandeelhouders van de club op maandag 17 december niet worden herbenoemd.

Jorritsma ging tot slot ook in op het vertrek van Eisenga. "Het is zijn beslissing geweest", vertelde Jorritsma. "Wij hebben de afgelopen drie jaar prima samengewerkt met Luuc. Hij leidt de club rustig en vastberaden, heeft het vertrouwen van de medewerkers en gaat stap voor stap zijn weg. De hele club is hem daarvoor dank verschuldigd."