Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Erwin Mulder bezorgt Milan onvergetelijke middag

Gepubliceerd op 18 mei 2017 10:26
Erwin Mulder bezorgt Milan onvergetelijke middag

Wat een belevenis voor de zesjarige Milan Tiersma: een Meet & Greet met doelman Erwin Mulder van sc Heerenveen. Toch blijkt hij ook een enorme fan te zijn van derde doelman Jan Bekkema. Tenminste, afgaande op het aan Mulder vol trots getoonde voetbalplaatje van diens collega. “Ah, Jan, ja, hij is ook een hele goeie; dat plaatje heb je vast van de Coop”, reageert Mulder ad rem.

Natuurlijk is Milan niet alleen naar het Abe Lenstra stadion gekomen. Vergezeld door mem Ingrid, heit Jan Bauke, jongere broer Jarno en zus Myrthe, de benjamin, mag hij de Meet & Greet beginnen met een fotoshoot. Uiteraard samen met gastheer Erwin Mulder. Vervolgens worden de trappen beklommen richting perszaal. Over aan welke tafel het beste kan worden aangeschoven bestaat geen twijfel: de grootste. Dankzij de ongedwongen sfeer die tijdens de fotoshoot is ontstaan, zit het gezelschap er volledig ontspannen bij. Het vragenvuur kan beginnen.

erwin-mg-staand

Spontaan

Gesouffleerd door zijn moeder steekt Milan van wal. ‘Hoe oud ben je?’ Erwin Mulder vindt dat Milan beter kan vragen hoe jong hij is. ‘Nog maar 28 hoor’. En wie is volgens hem de beste speler van Heerenveen? ‘Dat ben ik zelf natuurlijk.’ Oh…Milan moet even nadenken over dit antwoord. Maar niet te lang, want de volgende is alweer onderweg. ‘Moeten jullie veel trainen?’ Het antwoord dat per week zo’n vijf à zesmaal getraind wordt plus dat tijdens de weekends tevens een wedstrijd moet worden gespeeld, maakt zichtbaar indruk op de jonge voetbalfan. Dan schiet Milan plots zijn training te binnen, die hij als pupil (onder 7) bij Heerenveense Boys kortgeleden voor de allereerste keer mocht meemaken. ‘We hebben met 4-3 verloren, terwijl we eerst nog met 3-2 voor stonden’. Broer Jarno acht het nodig hem even te corrigeren. ‘Huh, het was een training, geen wedstrijd toch?’ Geholpen door zijn ouders maakt Milan duidelijk dat het een trainingspartijtje betrof. Hoe dan ook, nu is het de beurt aan Mulder om onder de indruk te zijn. ‘Goh, wat spijtig zeg, maar zoiets kan gebeuren.’

Waar Mulder woont, wil Milan vervolgens weten en ook of hij nog broers en zusters heeft. ‘In een dorpje vlakbij Arnhem en ik heb een broer van 22, hij is ook keeper, en een zus van 17.’ De vraag wie Mulder zelf als favoriete doelman beschouwt, ‘smoort’ min of meer in de volgende spontane opwelling van de interviewer. ‘Ik ben fan van Reza, maar daar heb ik nog steeds geen plaatje van’. Gelukkig weet Erwin Mulder raad: ‘Als je je moeder lief aankijkt, gaat ze vast nog wel een keer voor je naar de Coop.’ Heb je ook kinderen, wil Milan vervolgens weten. ‘Jazeker, een dochtertje van anderhalf en in oktober verwachten we ons tweede kindje.’ Volgens Milan moet hij dan ook een vrouw hebben. “Ik heb een vriendin, maar misschien wordt ze ooit mijn vrouw.’ Jongere broer Jarno reageert verrast. ‘Huh, een vriendin? Hoe kun je dan kinderen krijgen, ik snap er niks van!’ Mulder adviseert hem zijn ouders maar eens te vragen hoe dat nu precies zit.

Buitenland

Waarom hij na afloop van het seizoen de club verlaat, wil de Heerenveendoelman vervolgens best even toelichten. ‘Het is altijd mijn ambitie geweest om ooit nog eens in het buitenland te voetballen. En daar heb ik nu de leeftijd voor.’ Milan neemt het voor kennisgeving aan, aangezien, via mem, de volgende vraag alweer op zijn lippen brandt. Of ‘ie wel eens een blunder gemaakt heeft. Maar voordat Erwin Mulder daar antwoord op kan geven, interrumpeert de kleine Jarno met: ‘Een blunder, wat is dat nou weer?’ Zijn grote broer maakt hem wijzer. ‘Nou gewoon, een fout, een dikke fout.’ ‘Zo is het, nou die heb ik gemaakt hoor’, reageert de sluitpost van Heerenveen ondertussen. ‘Weet je nog, uit tegen Sparta? Die bal ging tussen mijn benen door. Niet fijn hoor.’

Ernstige blessures blijken Mulder tot nog toe bespaard te zijn gebleven, weet Milan nu. ‘Een keer beide ellebogen gebroken en een keer beide schouders uit de kom gehad.’ Dan de vraag van moeder Ingrid, namens Milan. ‘Mocht je een keer ziek zijn, mogen ze Milan dan bellen?’ Wat Mulder betreft, is dat geen enkel probleem. Een tip om een topkeeper te worden, zou Milan heel welkom zijn. Hij krijgt ‘m: ‘Veel en fanatiek trainen en altijd heel goed luisteren naar je trainers.’ Na samen geconstateerd te hebben dat de vakantie van de spelers waarschijnlijk eind mei zal ingaan, wacht Milan nog een speciale verrassing. Het ontvangen van de keepershandschoenen van Erwin Mulder na afloop van het seizoen was hem al toegezegd, maar nu blijkt dat diens keepersshirt eveneens tot de uitrusting gaat behoren. En of het nog niet genoeg is, zegt Mulder: ‘Je krijgt ook mijn voetbalschoenen. Als je even wacht, ga ik ze nu meteen halen.’ Enkele minuten later staat het royaal uitgevallen voetbalschoenenpaar vlak voor de neus van Milan op tafel te prijken. Zijn Meet & Greet met Erwin Mulder kan niet meer stuk!