Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Excelsior in eigen huis op zoek naar doelpunten

Gepubliceerd op 13 september 2017 12:00

Excelsior, zaterdag in Rotterdam tegenstander van sc Heerenveen, is de enige club in de Eredivisie die voor eigen publiek het net nog niet wist te vinden. Zowel thuis tegen Feyenoord als Vitesse bleef de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag op de nul steken.

thuisreeks-excelsior

De oorzaak van de improductiviteit schuilt volgens de trainer in het gebrek aan aanvallende opties. De afwezigheid van de geblesseerden Mike van Duinen en Stanley Elbers doet zich voelen. De beide aanvallers zijn waarschijnlijk pas weer na de interlandperiode van begin oktober inzetbaar.

Van der Gaag: 'We moeten het er deze week over hebben. Achterin en op het middenveld staat het prima, maar we moeten wel goals gaan maken. Anders is één foutje achterin direct beslissend. Misschien moeten we in de jeugd of in de beloften kijken, we moeten nadenken over mogelijke opties.'

Met Feyenoord en Vitesse als tegenstander had Excelsior niet het makkelijkste thuisprogramma. De statistieken onderstrepen echter wel de aanvallende problemen. In twee thuisduels zocht Excelsior 13 maal het doel van de tegenstander. Slechts zes doelpogingen belanden daadwerkelijk tussen de palen. Afgelopen zaterdag tegen Vitesse schoot Excelsior voor het eerst dit seizoen een helft niet op doel, in de eerste 45 minuten tegen Vitesse schoten de Kralingers niet tussen de palen.


Uitslagen Excelsior    
Willem II Excelsior 1-2
Excelsior Feyenoord 0-1
Heracles Almelo Excelsior 2-2
Excelsior Vitesse 0-3