Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Fantastische zaterdag voor jeugd sc Heerenveen

Gepubliceerd op 3 december 2017 10:36
Fantastische zaterdag voor jeugd sc Heerenveen

Alle jeugdteams kwamen gister in actie en alle teams wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. Een fantastische zaterdag voor de jeugd van sc Heerenveen. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

FC Groningen O19 – sc Heerenveen O19 (0-1)

sc Heerenveen O19 ging op bezoek in Groningen voor de 'Derby van het Noorden'. De Friezen konden terugkijken op twee goede competitiewedstrijden waarbij er zowel tegen Vitesse als NEC/FC Oss gewonnen werd. De ploeg van trainer Paul Raveneau beschikt momenteel dan ook over het nodige zelfvertrouwen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd werd FC Groningen goed onder druk gezet. In het vervolg van de eerste helft werd daar minder arbeid in geïnvesteerd en kwam de ploeg veel in de duels. FC Groningen werd sterker en kreeg de nodige kansen. Doelman Trevor Doornbusch reageerde attent op een goed schot en de Groningers misten twee grote kopkansen. Namens sc Heerenveen schoot John Iredale op de lat, waardoor beide ploegen uiteindelijk met 0-0 de rust in gingen.
 
In de tweede helft werd er agressiever gespeeld, gaf sc Heerenveen achterin niets meer weg en werd de voorsprong gezocht. In de 80e minuut was het uiteindelijk Joshua Adney die de Friezen op onberispelijke wijze naar de overwinning schoot (0-1). Volgende week zaterdag speelt sc Heerenveen O19 een thuiswedstrijd op Sportparkt Skoatterwald. Om 14.30 is ADO Den Haag O19 de tegenstander.
 
Opstelling sc Heerenveen O19:
Trevor Doornbusch, Joshua Adney, Vanja Drkusic, Jorginho Soares, Quinzairo Boasman, Birkir Heimisson, Jesse Oliekan, Alexander Palamar, John Iredale, Emil Frederiksen en Arjen v/d Heide
 

sc Heerenveen O17 – FC Twente O17 (7-1)

Een ongekende luxe voor sc Heerenveen O17 op sportpark Skoatterwald. FC Twente werd zaterdag met maar liefst 7-1 verslagen. Het was een belangrijke overwinning voor de mannen van Ronnie Pander, want beide ploegen stonden onderaan in de Eredivisie met slechts vier punten.
 
Al vlot in de wedstrijd kwam sc Heerenveen O17 op een 1-0 voorsprong. Nordin Tahboun schoot met links raak in de verre hoek. In het verloop van de eerste helft volgden er meer mogelijkheden, maar was de ploeg slordig in de afronding. O17 speelde goed compact en gaf FC Twente weinig ruimte. Helaas viel in de 39e minuut de gelijkmaker, maar op slag van rust was het Rein Smit die sc Heerenveen opnieuw de voorsprong bezorgde (2-1).
 
In de tweede helft was de thuisploeg meedogenloos in de omschakeling. Vijf minuten na rust schoot Dilivio Felida de 3-1 binnen en kort daarna werd een snelle aanval afgemaakt door Djenahro Nunumete (4-1). FC Twente kwam er niet doorheen en de ploeg van Ronnie Pander maakte optimaal gebruik van de geboden ruimtes. Dit resulteerde uiteindelijk in nog drie goals. Na 80 minuten spelen stond de 7-1 op het scorebord.

Volgende week speelt O17 een uitduel tegen Vitesse in Arnhem.

FC Volendam O15 – sc Heerenveen O15 (0-2)

sc Heerenveen O15 draait tot nu toe een moeizaam seizoen en dit is ook terug te zien in de stand. Een 14e plek en slechts vijf punten voor de ploeg van Wilco Hellinga. Zaterdag liet het elftal echter zien dat er veel voetbal en strijd in de ploeg zit.
 
In de eerste helft werd er goed geduelleerd en werden er ook enkele mooie kansen gecreëerd. De grootste was voor Imanuel Bonsu, maar hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast. FC Volendam was ook enkele malen dreigend. Halverwege de eerste helft volgde de grootste mogelijkheid voor de Volendammers, maar sc Heerenveen O15 kon terugvallen op doelman Take Pierie, die zijn goal schoon hield.
 
In de tweede helft gingen de Friezen door met dezelfde strijd en inzet als in de eerste 35 minuten. Voorin werkte Jens Klaverboer zich een slag in de rondte. Uiteindelijk zorgde deze arbeid er ook voor dat hij de bal van de laatste man af kon snoepen. Eén op één met de keeper scoorde hij koelbloedig de 0-1. Vlak daarna had FC Volendam wel een grote mogelijkheid om direct weer langszij te komen, maar de spits schoof de bal net naast de goal. Toen Jeninhio Garconius tien minuten voor tijd de 0-2 tegen de touwen schoot was de wedstrijd beslist en konden de drie punten mee in de tas terug naar Friesland!
 
Opstelling sc Heerenveen O15:
Take Pierie, Willard Timmerman, Caleb Asante, Quinten Klompstra (61. Timo Zaal), Roan van der Plaat, Imanuel Bonsu, Trustin van ’t Loo (43. Jeninhio Garconius), Jens Schraven, Jens Klaverboer, Melle Joop Witteveen en Tim ten Voorde (45. Yairo Hoffman)
 

sc Heerenveen O13 – FC Volendam O13 (3-1)

Ook sc Heerenveen O13 trad afgelopen zaterdag aan tegen FC Volendam. De ploeg van trainer Niek Westra boekte een terechte 3-1 overwinning.
 
sc Heerenveen O13 startte prima aan de wedstrijd en kreeg al snel een aantal goede mogelijkheden. Deze eerste kansen werden niet benut, maar in de achtste minuut van de wedstrijd was het via Jimte Scholten wel raak. Hij maakte de 1-0 op aangeven van Yoram Boerhout. FC Volendam werd goed op hun helft teruggedrongen en O13 creëerde voldoende kansen. Dit leidde vlak voor rust tot de 2-0 toen Dimitris Rallis een vrije trap achter de keeper van FC Volendam schoot.
 
In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Er lagen voldoende ruimtes om op te bouwen en de buitenspelers werden regelmatig gevaarlijk. Yoram Boerhout schoot in de 39e minuut via de onderkant van de lat raak en bracht hiermee de stand op 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld. In de tweede helft werd Volendam nog gevaarlijk, maar de gasten kwamen niet verder dan de eretreffer (3-1). Volgende week wacht O13 een nieuwe uitdaging, dan spelen de mannen van Niek Westra in Amsterdam tegen Ajax.
 
Opstelling sc Heerenveen O13:
Bernt Klaverboer, Tije Heeres, Justin Valerius, Kai Schlette, Finn van den Berg, Tygo Land (Kick Eerhart), Yoram Boerhout, Ingmar Mulder, Oyunbold Purev (Salim Ziane), Dimitris Rallis en Jimte Scholten (Ikai Muhamad)
 

sc Heerenveen/Udiros O11 – LAC Frisia 1883 011 (10-1)

sc Heerenveen O11 startte erg sterk aan de wedstrijd en stond al na 1 minuut met 1-0 voor door een doelpunt van Kai Jansen. De ploeg van trainer Jeffrey Mast domineerde het spel en LAC Frisia kwam moeilijk aan voetballen toe. Dit was de verdienste van de spelers van sc Heerenveen O11.

Uiteindelijk liep de score voor rust snel op. Kai Jansen maakte nog twee doelpunten, maar ook Ruben Veer, Jesse Hellinga, Jesse Doetjes en Tijn van Vliet waren doeltreffend. Dit zorgde voor een 7-0 ruststand. Dat de ploeg de 0 hield na 25 minuten was ook te danken aan een gestopte penalty van keeper Tjalling van Keimpema.
 
De start van de tweede helft was erg matig, waarbij er te snel de lange bal gespeeld werd. Frisia maakte zeer snel na rust de 7-1. Pas in de laatste 12 minuten werd het spel weer beter, kon Jesse Doetjes nog tweemaal scoren en Ruben Veer in stelling brengen zodat hij de 10-1 kon maken.
 
Wedstrijdselectie sc Heerenveen O11:

Tjalling van Keimpema, Noah Visbeen, Levi Mijnheer, Julian Nicolai, Tijn van Vliet, Ruben Veer, Kai Jansen, Jesse Hellinga, Jesse Doetjes.