Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Internationale toernooien voor sc Heerenveen O11

Gepubliceerd op 11 april 2017 10:00
Internationale toernooien voor sc Heerenveen O11

Het onder 11 jaar team van sc Heerenveen/Udiros speelt jaarlijks toernooien in binnen en-buitenland om voor de jeugdige voetballers ervaring op te doen. Voor de komende periode heeft het jongste jeugdteam van sc Heerenveen wel een hele unieke toernooi-kalender. Zo reist het team van trainer Niek Westra in april naar Sardinie, in mei naar Oldenzaal en Hamburg en als laatste toernooi van het voetbalseizoen naar het Poolse Krakau.

1e Trofeo Internazionale Geovillage

Het eerste internationale toernooi voor sc Heerenveen O11 is deze zomer op Sardinie. De selectie vertrekt op vrijdag 14 april naar de Italiaanse zon en komt terug op dinsdag 18 april 2017. Het toernooi wordt gespeeld in de stad Olbia, het team verblijft in het Resort Geovillage. Het unieke toernooi is vooral voor profclubs uit Italie, Spanje, Frankrijk en dus ook uit Nederland. ‘’ Een fantastische mogelijkheid om te kijken hoe wij als opleidingsclub er internationaal opstaan. En dat met een geweldige ambiance, want om profvoetballer te worden moet je niet alleen goed kunnen voetballen maar moet je ook goed met ‘bijzondere’ omstandigheden om kunnen gaan ‘’ aldus teammanager Jan Veldhuizen.

Eén van de spelers die meegaat naar Sardinie is Ikai Muhamad, de snelle en behendige speler was direct enthousiast toen hij het nieuws hoorde; ‘’ De trainer vertelde eerder al dat we mogelijk naar een toernooi in Italie zouden gaan. Toen ik hoorde dat dit doorging werd ik meteen enthousiast! Ik vind het wel spannend dat we naar Sardinie vliegen, het is voor mij de eerste keer vliegen zonder mijn ouders ‘’ zegt Ikai Muhamad. Het team van sc Heerenveen bestaat uit 10 spelers en 3 begeleiders, waaronder teammanager Jan Veldhuizen. In samenwerking met de trainer helpt hij de spelers buiten het voetbal om, bij een toernooi als deze is een duidelijke organisatie rondom het team belangrijk. ‘’ Als teammanager ben ik er vooral om de spelers te begeleiden buiten het voetbal en om te observeren. Ik probeer de spelers zo te begeleiden dat de trainer zich bezig kan houden met het voetbalgedeelte. Bij toernooien als deze is een goede samenwerking met de staf belangrijk, trainer Niek Westra en ik doen het al jaren samen en het werkt goed ‘’.

Op het Italiaanse eiland Sardinie wacht een mooie uitdaging voor het jeugdteam van sc Heerenveen. Het team heeft al ervaring met internationale toernooien, de spelers weten al wat ze kunnen verwachten. ‘’ Dit toernooi lijkt mij ook weer een fantastische ervaring, spelen tegen buitenlandse clubs als Lazio Roma en AS Roma waar we anders niet snel tegen spelen. Ik hoop op een leuk toernooi waar we veel kunnen leren, we gaan proberen om de finale te halen ‘’ aldus speler Ikai Muhamad.

Internationaal E-toernooi Quick’20

Het tweede grote internationale toernooi speelt het team dit jaar in Oldenzaal bij Quick’20. Deze grote amateurvereniging organiseert dit grote toernooi al jaren en sc Heerenveen is trouwe deelnemer. De deelnemende teams komen uit heel Europa en spelen op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2017 voor de titel op hoofdveld van Quick’20. ‘’ Ik leef al met veel plezier naar het toernooi in Oldenzaal toe, het is een groot toernooi. Het is ook spannend want je weet nooit hoe zo’n toernooi gaat verlopen, al heb ik veel vertrouwen in het team’’ zegt Frans Kallenkoot, speler van sc Heerenveen O11.

Er komen 28 teams uit heel Europa naar Oldenzaal om de titel te veroveren, deze teams zijn verdeeld over 4 poules met elk 7 deelnemende teams. In de zomer van 2016 was RSC Anderlecht O11 de winnaar van het toernooi, na een 1-3 zege op KAA Gent O11. Ook in 2017 is er weer een geweldig deelnemersveld met sterke tegenstanders voor sc Heerenveen. RSC Anderlecht gaat de titel verdedigen in Oldenzaal, naast sc Heerenveen gaan dit jaar ook PSV, Feyenoord, FC Twente, Club Brugge, VfL Wolfsburg, Borussia Monchengladbach, Red Bull Leizpig, FC Everton, Slavia Praag en FC Kopenhagen proberen om Anderlecht van de troon te stoten.

De spelers worden tijdens het toernooi onder gebracht bij gastgezinnen in de regio, spannend maar een mooie uitdaging. ‘’Als we samen goed voetballen op het toernooi dan krijg ik ook vleugels als ik speel, we gaan alles op alles zetten om goed te spelen op het toernooi. We spelen vaak aanvallend voetbal en tegen goede tegenstanders is de aanval ook de beste verdediging ‘’ aldus Frans.

Sparkassa Holstein Cup 2017

Een week na het toernooi in Oldenzaal vertrekt sc Heerenveen O11 naar Bad Oldesloe in Duitsland. Deze kleine stad ligt vlakbij Hamburg en is niet onbekend voor sc Heerenveen. In 2016 was het team ook deelnemer aan de Sparkasse Holstein Cup, toen eindigde het knap vierde achter Borussia Dortmund, Hertha BSC en Redbull Leipzig. Het deelnemersveld bestaat uit 28 teams verdeeld over heel Europa, vooral clubs uit de Bundesliga zijn actief op het toernooi.

‘’ Vorig jaar ben ik ook naar de Sparkasse Holstein Cup geweest met mijn team van sc Heerenveen. We speelden een sterk toernooi en zijn tijdens het toernooi steeds beter gaan samenspelen. In de halve finale verloren we van Hertha BSC, om plaats drie verloren we na penalty’s van Red Bull Leipzig ‘’ zegt Robin Bouw. In de poulefase eindigde sc Heerenveen in 2016 als 2e van de 7 teams net achter Borussia Dortmund. In de finalerondes won sc Heerenveen van Werder Bremen, West Bromich Albion, Vfl Wolfsburg en speelde het team gelijk tegen Borussia Dortmund en IF Brondby. De enige nederlaag werd geleden tegen Red Bull Leipzig.

Het toernooi wordt georganiseerd door amateurvereniging VfL Bad Oldesloe, buitenlandse teams verblijven tijdens het toernooi in de stad. In 2016 speelde sc Heerenveen in twee dagen 14 wedstrijden, ook de aankomende editie beloofd een intensief toernooi te worden. sc Heerenveen O11-speler Robin Bouw kijkt uit naar het toernooi; ‘’ Ik heb erg veel zin in het toernooi, we zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en hebben al toernooi-ervaring opgedaan. Vorig jaar hebben we op het toernooi veel geleerd, het was hard werken. Als wij net zo spelen als vorig jaar maken we zeker kans om bij de bovenste drie plaatsen te komen, al gaan we heen voor het kampioenschap natuurlijk! ‘’. Het toernooi vindt deze zomer plaats op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017.

Murapol Cup 2017

Het laatste toernooi voor sc Heerenveen O11 dit voetbalseizoen is in het Poolse Krakau. De Friezen reizen voor het vierde jaar oprij af naar deze prachtige Poolse stad. De Murapol Cup 2017 is een internationaal-toernooi wat georganiseerd wordt door voetbalacademie Pilkarska 21. Het toernooi is in de zomer van 2017 gecombineerd met het EK onder 21 jaar in Polen en is van vrijdag 9 juni tot zondag 11 juni.

Het deelnemersveld bestaat uit 12 teams, 8 buitenlandse teams en 4 Poolse teams waaronder de organiserende voetbalacademie. Het toernooi is kleinschalig maar geweldig georganiseerd, zo bestaat het deelnemersveld alleen maar uit topclubs. In 2016 was sc Heerenveen de grote verassing van het toernooi, helaas verloor het de finale na strafschoppen van Manchester United. sc Heerenveen-speler Tygo Land was vorig seizoen ook al mee naar Polen, zo was hij belangrijk voor het team met twee doelpunten tegen Manchester United in de poulefase. ‘’ De reis naar Krakau toe was voor ons al een hele ervaring, we vlogen vanaf Dortmund en voor een aantal spelers was dat de eerste keer vliegen. Krakau was een geweldige stad en in het hotel hadden we in drietallen onze eigen kamer. Naast het toernooi zelf zijn we ook door de stad geweest en hebben we een groot zwemparadijs bezocht’’.

Het toernooi zelf ging voorspoedig, zo eindigde sc Heerenveen eerste in de poule. ‘’ Op een schitterend plein midden in het centrum was op vrijdagavond de loting. Het was net de loting van de Champions League, er was muziek en er werd geloot met balletjes. We kwamen in een poule met Borussia Dortmund, FC Barcelona Varsovia, Manchester United, Wisla Krakau en Legia Gdansk. We verloren van Borussia maar wonnen van FC Barcelona, Wisla Krakau, Legia Gdansk en van Manchester United. Tegen Manchester United verloren we uiteindelijk de finale na penalty’s, maar in de poule wonnen we met 0-3. In de kwartfinale wonnen we van Jagiellonia Bylastok en in de halve finale van Barcelona. Voor de finale klonk het Wilhelmus, daar stonden we dan. We kwamen al snel 1-0 achter, de wedstrijd ging over en weer en we kwamen zelfs 1-2 voor. Net voor het einde maakte Manchester United gelijk en verloren we de penalty’s. We konden met opgeheven hoofden terug kijken op het toernooi, het was fantastisch! ‘’ verteld Tygo Land.


Dit jaar komen veel clubs van de 2016 editie weer terug, zo doen naast sc Heerenveen dit jaar ook Manchester United, FC Liverpool, FC Barcelona Varsovia, Dynamo Kiev, FC Nantes en Dynamo Zagreb mee. ‘’ Het lijkt mij een groot toernooi met sterke teams om tegen te spelen. Het lijkt mij heel mooi om tegen FC Barcelona en Manchester United te spelen. In de vorige zomer is sc Heerenveen tweede geworden op het toernooi, ik denk dat er daardoor ook meer druk is voor ons nu. Met het team van dit jaar willen wij hard werken en ook graag winnen, we werken als team goed samen. Ik heb er heel veel zin in, net als in de andere toernooien. De stad Krakau lijkt mij ook heel mooi om te bezoeken ‘’ zegt sc Heerenveen O11-speler Tijn van Vliet.

Een terugblik op het toernooi in 2016 is hier te zien: