Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdploegen: winst O19, gelijkspel O17, verlies O13

Gepubliceerd op 5 februari 2018 10:35
Jeugdploegen: winst O19, gelijkspel O17, verlies O13

Door de afgelasting van sc Heerenveen O15 tegen PSV, kwamen er zaterdag slechts drie jeugdploegen in actie. O13 verloor thuis van Zeeburgia, O17 pakte een punt tegen FC Volendam en O19 nam de volle buit mee uit Limburg. Lees hieronder de verslagen per wedstrijd.

sc Heerenveen O13 – Zeeburgia O13 2-3 (0-2)

sc Heerenveen O13 verloor zaterdagochtend met 2-3 van Zeeburgia O13. Na de eerste helft stond het al 0-2 voor de bezoekers uit Amsterdam. In de tweede helft kwam sc Heerenveen snel terug tot 2-2, maar helaas scoorde Zeeburgia direct na de gelijkmaker de derde en winnende goal, waardoor O13 met lege handen stond.
 
Zeeburgia startte beter aan de wedstrijd en dat resulteerde in een voorsprong. Er waren genoeg kansen voor de thuisclub, maar helaas verdween de bal niet in het doel van de tegenstander. In de tweede helft zette sc Heerenveen de achtervolging in en kwam het zelfs terug tot 2-2 door twee snelle doelpunten van Bernt Klaverboer en Finn van den Berg.
 
Na de 2-3 hanteerde Zeeburgia de lange bal. sc Heerenveen kreeg nog enkele kleine kansen om opnieuw de gelijkmaker te maken, maar gescoord werd er niet meer. Waar O13 twee weken geleden in de beker Zeeburgia nog met 3-0 versloeg, liet de ploeg afgelopen zaterdag de punten liggen. Er had meer ingezeten; de tegengoals vielen te makkelijk en sc Heerenveen liet kansen onbenut.

Opstelling: 
Bernt Klaverboer, Justin Valerius, Kaj Schiette, Hylke Priem, Finn van den  Berg, Tije Heeres, Harm-Jan Smits, Ingmar Mulder, Oyunbold Purev, Dimitris Rallis, Thom Faber.

03022018236528_FPH1704

sc Heerenveen O17 - FC Volendam O17 1-1 (0-1)

De thuiswedstrijd van sc Heerenveen O17 tegen FC Volendam is zaterdag geëindigd in een gelijkspel. De eerste helft had FC Volendam meer balbezit en was het voor sc Heerenveen moeilijk om druk te zetten op het spel van de bezoekers. 
 
In de eerste 10 minuten was sc Heerenveen nog dreigend in de omschakeling, maar in het vervolg van de eerste helft werd dat steeds minder. “Het was zuur dat Volendam dan juist wel scoorde uit een goede omschakeling”, aldus hoofdcoach Ronnie Pander. “FC Volendam veroverde de bal na een ingooi van sc Heerenveen en speelde daarna de perfecte counter tussen onze linies door.”
 
Tijdens de tweede helft zette het elftal van sc Heerenveen veel meer druk en werden de Friezen de betere ploeg. “Wij waren te slordig in de laatste 30 meter van het veld en daardoor kregen we niet heel veel kansen.” Uit een hoekschop lukte het Guus Offerhaus toch om de 1-1 te maken. Daarna zijn er over en weer nog enkele dreigende momenten geweest, maar het bleef bij een gelijkspel.

Opstelling:
Joshua Roos, Sijtse Nijboer, Jesse Vermaning, Guus Offerhaus, Marvellous Adedeji, Stefan Westra, Eddo Nyamsangya, Djenahro Nunumete, Rein Smit, Nordin Tahboun (Leon van Empel), Dilivio Felida.

Scoreverloop:
28. 0-1 Robin Schulte
52. 1-1 Guus Offerhaus

Roda JC O19 – sc Heerenveen O19 0-1 (0-0)

sc Heerenveen O19 wist afgelopen zaterdag de uitwedstrijd met 0-1 te winnen van Roda JC 019. De mannen van sc Heerenveen hielden het lang spannend. In de eerste helft werd er niet gescoord en gingen beide elftallen met 0-0 de kleedkamers in.
 
O19 begon energiek aan de wedstrijd. De bal werd goed rondgespeeld en er waren goede loopacties in de diepte. Hierdoor ontstonden er drie goede kansen voor het doel van Roda JC. Na het eerste kwartier zakte het elftal in en werd het spel slordig. “We waren lang aan de bal en het tempo van bewegen tussen de linies was te laag”, vertelde Paul Raveneau. “Roda JC kon daardoor veelvuldig in duel komen en van daaruit een counter plaatsen.” Tot de rust was dit het spelbeeld.
 
Na de rust zag je een beter Heerenveen. Rustiger aan de bal, veel energie en meer spelverplaatsingen. Roda JC moest verder terug, maar echte grote kansen bleven uit voor de Friezen. “Door de stand bleef het wel spannend, maar daar gingen we goed mee om.” John Iredale scoorde de 0-1 op aangeven van Emil Frederiksen in de 73ste minuut. Roda JC ging forceren, maar de laatste linie van sc Heerenveen hield zich goed staande. Na een mindere eerste helft hebben de mannen er toch een overwinning uit weten te slepen.

Opstelling:
Jan de Boer, Quinzairo Boasman, Vanja Drkusic, Jorginho Soares (Viktor Bánki), Marcello Beuker, Joshua Adney (Aleksander Palamar), Emil Frederiksen, Jan Ras, John Iredale;

Scoreverloop:
73. 0-1 John Iredale