Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jong sc Heerenveen via watergevecht naar koppositie

Gepubliceerd op 20 november 2017 20:54
Jong sc Heerenveen via watergevecht naar koppositie

Jong sc Heerenveen heeft vanavond de koppositie in de competitie bereikt, door Jong Excelsior met 3-1 te kloppen. Henk Veerman zette de Friezen in de stromende regen op voorsprong. Direct na rust maakte Jordy Bruijn er 0-2 van, waarna Zakaria El Azzouzi de spanning terugbracht. De drie punten werden uiteindelijk extra veiliggesteld door Pelle van Amersfoort.

Of Chris de Wagt zich vanavond trainer van een waterpoloteam voelde? ,,Nee, dat viel gelukkig mee", lachte de trainer van het beloftenteam. ,,Op het hoofdveld was voetballen echt onmogelijk met al die plassen. Wij speelden daarom op het kunstgrasveld en daarop bleef het water niet zo liggen. Toch merkte je natuurlijk wel dat het aardig nat was. Het veld was spekglad en de ballen sprongen soms wel erg makkelijk van de voet. Ach, het zijn profvoetballers. Die moeten onder verschillende weersomstandigheden kunnen spelen. Het lastigste vond ik eigenlijk dat de verlichting niet top was…”

Jong sc Heerenveen had op het natte veld een overwicht in de eerste helft, oordeelde trainer De Wagt. ,,Al vond ik ons speltempo te traag. Mede daardoor speelden we de kansen niet altijd goed uit. Excelsior verdedigde vooral en dat deden ze prima. De manier waarop wij vlak voor rust met 1-0 voor kwamen, daar zat ook een beetje geluk bij.”

In de tweede helft kwam sc Heerenveen sterk uit de startblokken. Al na twee minuten was het raak voor de thuisploeg. Emil Frederiksen, die net was ingevallen, bereikte met een geweldige steekpass Bruijn: 2-0. ,,Ik dacht eigenlijk dat we toen zouden uitlopen naar een grotere voorsprong, maar door een foutje aan onze kant werd het juist al snel 2-1”, baalde De Wagt. Toen Van Amersfoort in de 63e minuut 3-1 maakte, zakte het geloof bij Excelsior (met voormalig sc Heerenveen-speler Wout Faes in de basis) weg.

Door de zege staan de Friezen bovenaan in Poule A van de competitie. De beloften hebben net als Jong NEC dertien punten behaald uit zes duels, maar Jong sc Heerenveen heeft een beter doelsaldo. ,,Dat is leuk, maar niet meer dan dat”, reageert De Wagt nuchter op de net veroverde koppositie. ,,Het is nog wat vroeg om daar naar te kijken. Bovendien is het geen doel op zich om bovenaan te staan.”

Op dinsdag 28 november komen de Friezen opnieuw in actie. Dan wacht er in Helmond een bekerduel met Jong Helmond Sport. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Jong sc Heerenveen – Jong Excelsior 3-1
45. Veerman 1-0
47. Bruijn 2-0
49. El Azzouzi 2-1
63. Van Amersfoort 3-1

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Van der Steen, Sanches, Drkusic (46. Frederiksen), Soares, Woudenberg, Bruijn, Rako (77. Beuker), Magnusson, Veerman, Van Amersfoort, Borges