sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Moeizame maar verdiende zege vrouwen

Gepubliceerd op 5 september 2008 00:00
Moeizame maar verdiende zege vrouwen

Het vrouwensteam van sc Heerenveen heeft haar eerste thuiswedstrijd moeizaam met 2-1 gewonnen. Door een treffer in de blessuretijd van topscorer Sylvia Smit werd de verdiende overwinning maar nipt binnengehaald. Smit was met twee doelpunten uitblinker bij sc Heerenveen.

Jorike Olde Loohuis voorkomt een Limburgse aanval.
Jorike Olde Loohuis voorkomt een Limburgse aanval.


De vrouwen van trainer Harry Sinkgraven namen vanaf het eerste fluitsignaal het heft stevig in handen en combineerde gevaarlijk door de defensie van Roda JC. De nieuwkomers in de eredivisie wisten echter door opportunistisch verdedigen de eerste aanvalsgolven van sc Heerenveen onschadelijk te maken. Desondanks wist Sylvia Smit al na twee minuten een prima voorzet van Marije Brummel nauwkeurig achter de Limburgse goalie Sandra Swinkels te plaatsen. Daarmee leek niets een grote zege in de weg te staan. Roda kon geen vuist maken, maar Heerenveen verzuimde om de score te vergroten. Na de openingstreffer liet Heerenveen juist de teugels vieren en gaf meer ruimte weg, zodat ook Roda JC meer combinaties op de mat legde. Balverlies op het middenveld luidde een snelle Limburgse counter in die Stephanie Harmsen eenvoudig afrondde.

Geertje Hiemstra stond onder de lat omdat Gave van Poucke geblesseerd is.
Geertje Hiemstra stond onder de lat omdat Gave van Poucke geblesseerd is.


sc Heerenveen leek door de tegentreffer even uit balans, en kon moeizaam de combinaties vinden. Toch was de thuisclub de bovenliggende partij en kwam nauwelijks in de problemen. Na ruim een half uur werd een doelpunt door een onverwachte variant van een vrije trap tussen Sherida Spitse en Sylvia Smits afgekeurd, omdat de scheidsrechter nog niet gefloten zou hebben. Het Heerenveense duo zorgde voor veel onrust in de Roda verdediging, maar tot scoren kwam het niet. Sylvia Smit schoot na een mooie actie nog keihard op de paal en een paar minuten later werd de vrije trap van Jorike Olde Loohuis net onder de lat vandaan getikt. Daarmee werd er met 1-1 gerust.

Rosanne Roeles probeert op snelheid een tegenstander af te troeven.
Rosanne Roeles probeert op snelheid een tegenstander af te troeven.


terwijl Roda door hard te knokken lange tijd in de wedstrijd bleef. Na ruim een uur leken de Limburgers zelfs even serieus op zoek te gaan naar een voorsprong, maar echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van de prima spelende keepster Geertje Hiemstra. Zij verving de geblesseerde Gave van Poucke. Van de drie nieuwe speelsters bij sc Heerenveen maakten Ilse Meekma en Carmen Manduapessy een goede invalbeurt. Een kwartier voor tijd luidde sc Heerenveen een waar slotoffensief in. Jorike Olde Loohuis schoot tot tweemaal toe vlak voorlangs en een afstandsschot van Atty Eelkema zwaaide net naast. Roda kwam er nauwelijks meer aan te pas en kon met moeite de aanvallers in bedwang houden.

De vrije trap van Sherida Spitse zal geen doelpunt opleveren.
De vrije trap van Sherida Spitse zal geen doelpunt opleveren.


Toen ook een vrije trap vlak voor tijd door Sherida Spitse werd gemist, leek de verdiende treffer ver weg. sc heerenveen bleef echter aandringen wat leidde tot hectische momenten in de zestien meter van Roda. Sylvia Smit was uiteindelijk het goudhaantje en wist twee minuten in de blessuretijd de terechte 2-1 op het scorebord te brengen. Met een knap schot passeerde zij de keepster van Roda. Daarmee was alle verzet gebroken en leek Heerenveen zelfs de 3-1 nog te scoren. De laatste kans werd niet benut en scheidsrechter Kuik blies het einde van de wedstrijd, waardoor de vrouwen met een 2-1 overwinning en onder luid gejoel van de circa honderd toeschouwers het veld af konden stappen.

Sylvia Smit was met twee treffers de held van de wedstrijd.
Sylvia Smit was met twee treffers de held van de wedstrijd.

Opstelling sc Heerenveen: Geertje Hiemstra, Lisanne Schaareman, Mariska Kogelman, Jorike Olde Loohuis, Atty Eelkema, Sherida Spitse, Brenda Eefting, Sylvia Smit, Marije Brummel, Lianne Bouwmeester (’63, Carmen Manduapessy), Rosanne Roeles (’85, Ilse Meekma). Opstelling Roda JC: Sandra Swinkels, Danitsja Heiligers, Glynis Vromen, Kelly Gilissen, Aniek Schepens (’58, Inge van Son), Sharona Demandt (’37, Suzanne de Kort), Annika Pluijmen, Shirley Kocacinar, Stepahnie Harmsen, Ilse Hennen, Miranda Valkenberg. Scoreverloop: Sylvia Smit (‘2) 1-1Stephanie Harmsen (’11) 2-1 Sylvia Smit (’90 + 2)

Brenda Eefting worstelt met een tegenstander van Roda JC. Op de achtergrond Mariska Kogelman.
Brenda Eefting worstelt met een tegenstander van Roda JC. Op de achtergrond Mariska Kogelman.