sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

NAC Breda te sterk voor sc Heerenveen: 3-0

Gepubliceerd op 29 april 2018 16:15
NAC Breda te sterk voor sc Heerenveen: 3-0

sc Heerenveen heeft zondagmiddag met 3-0 verloren van NAC Breda. De thuisclub stond door rake afstandsschoten van Fernandes en Te Vrede al binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft stond snel de 3-0 op het scorebord en dat bleek ook de eindstand.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub, dat furieus aan de wedstrijd begon. García dook ineens op voor doelman Martin Hansen, die de poging naast zijn doel zag gaan. Een minuut later was het wel raak. Aanvaller Pablo Fernandes kreeg de bal aangespeeld op twintig meter van het Friese doel en besloot maar eens uit te halen. Het kiezelharde schot van de Spanjaard verdween in de bovenhoek: 1-0.

Nog binnen het kwartier verdubbelde NAC Breda de voorsprong; wederom met een schot van afstand. Voormalig sc Heerenveen-speler Mitchell Te Vrede schoot de bal, net als Fernandes een paar minuten daarvoor, van buiten het strafschopgebied kiezelhard tegen het net.

nac

De ploeg van Jurgen Streppel kwam er in de beginfase van het duel niet aan te pas. De thuisclub was zelfs dicht bij een derde treffer, toen verdediger Marí uit een hoekschop vrij mocht inkoppen. Tot opluchting van iedereen aan Friese zijde ging zijn poging over het doel.

Halverwege de eerste helft kreeg sc Heerenveen wat meer grip op de wedstrijd. Het eerste gevaar van Friese zijde kwam van Arber Zeneli. De linkeraanvaller kreeg de bal van de al vroeg voor Kik Pierie ingevallen Lucas Woudenberg, kapte vervolgens naar binnen en haalde hard uit. NAC Breda-doelman Nigel Bertrams tikte de bal met zijn vingertoppen over het doel.

Kansen

sc Heerenveen kreeg in het restant van de eerste helft via Reza Ghoochannejhad en Pelle van Amersfoort nog een aantal mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Ook niet door NAC Breda, dat via linksback Angeliño nog wel gevaarlijk werd.

29042018238730_FPH_0665

Diezelfde Angeliño stond twee minuten na het begin van de tweede helft aan de basis van de derde Bredase treffer. Een vrije trap van de linksback kwam op het hoofd van Marí, die de bal in de verre hoek buiten het bereik van doelman Hansen tegen het net kopte: 3-0.

Na die derde treffer was het geloof in een goede afloop weg bij sc Heerenveen, waar Yûki Kobayashi, Denzel Dumfries en Zeneli nog mogelijkheden kregen om de stand iets draaglijker te maken. Het bleef zondagmiddag echter bij drie treffers in het Rat Verlegh stadion.

Hoewel sc Heerenveen door de nederlaag een plekje zakte op de ranglijst, is de ploeg nog altijd in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. Volgende week zondag tegen Feyenoord kan de ploeg de play-offs veiligstellen.

rojas

NAC Breda - sc Heerenveen 3-0 (2-0)
6. 1-0 Fernandes
12. 2-0 Te Vrede
47. 3-0 Marí

Gele kaart: 12. Kik Pierie (sc Heerenveen) 69. Daniel Høegh (sc Heerenveen)

Opstelling NAC Breda: Bertrams; Sporkslede, Koch, Mari, Angeliño; Verschueren, Nijholt, García, El Allouchi (63. Vloet), Fernandes (67. Agyepong), Te Vrede (84. Umar)

Opstelling sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Bulthuis, Pierie (23. Woudenberg); Thorsby, Kobayashi, Van Amersfoort; Zeneli (75. Schmidt), Rojas, Ghoochannejhad (67. Veerman);