sc Heerenveen - Ajax
20 oktober, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O11 wordt 13e op het VFL Oldesloe Junior Cup

Gepubliceerd op 17 mei 2018 08:37
O11 wordt 13e op het VFL Oldesloe Junior Cup

Afgelopen weekend was het sc Heerenveen Onder 11 van trainer Jeffrey Mast in Duitsland voor een internationaal toernooi. Vrijdagochtend 11 mei vertrokken de jongens richting het Duitse Bad Oldesloe. Na een rit van 5 uren konden de spelers zich op maken voor een internationaal toernooi.

Vrijdag in de namiddag stond de eerste oefenwedstrijd al op het programma. Dit was tegen de later verliezend finalist Union Berlin. Er werd verdiend met 4-3 gewonnen van deze ploeg. Door het hoge tempo in de wedstrijd was sc Heerenveen de bovenliggende ploeg. De Onder 11 wist goed van achteruit de voetballende oplossing te vinden, door steeds dichtbij de bal een mannetje meer te creëren. Wanneer de Onder 11 de bal veroverde waren er veel diepte loopacties vanaf de zijkant. Hier wist Union Berlin geen antwoord op te geven.

003

Zaterdagochtend begon het toernooi pas echt voor de Onder 11. In de poulefase nam sc Heerenveen het op tegen Velje BK(uitslag 2-1), Hertha BSC (2-1), SV Eichede (7-1), SV Oly Bad Schwartau (10-0), Borussia M’gladbach (0-1) en HSV Talentgruppe Nord (5-0). De jongens van Jeffrey Mast wonnen zaterdag dus vijf wedstrijden en verloren alleen van Borussia Mönchengladbach. Hierdoor werd de tweede plaats in de poule bereikt.

O11 hield het niveau van afgelopen vrijdag vast en wist de ene na de andere tegenstander te overklassen. Het duel met Borussia Monchengladbach verliep iets anders. De Duitse ploeg begon enorm goed aan de wedstrijd en wist met name op de centrale verdediger van sc Heerenveen goed druk te zetten. Hier had het team in de eerste tien minuten geen antwoord op. Daarna lukte dat wel, maar de vele kansen werden in de overige zes minuten niet verzilverd.

Zondag

Zondagochtend ging de Onder 11 spelen voor de plekken 1 tot en met 16. Hierin moesten de jongens het opnemen tegen; IF Brommapojkorna, Hannover 96 en Pogon Stettin. De eerste poulewedstrijd tegen Pogon Stettin werd gewonnen met 2-1. De tweede wedstrijd tegen het fysiek sterke IF Brommapojkorna gaven de jongens van de O11 in de laatste seconden een 1-0 voorsprong weg. Dit betekende in de laatste wedstrijd dat de O11 gelijk moest spelen of winnen om bij de laatste 8 te komen.

Dit lukte niet. sc Heerenveen ging ten onder tegen een enorm fysieke tegenstander Hannover 96: 3-0. De Onder 11 eindigde hierdoor teleurstellend als vierde in de poule en moest voor de plekken 13 – 16 spelen.

004

Jammer voor Onder 11, maar uiteindelijk wisten ze zich weer op te laden voor de laatste drie wedstrijden. Hierdoor slaagden de jongens erin om door een 2-1 overwinning op Red Bull Leipzig, een 1-1 gelijkspel tegen HSV Talentgruppe Nord en een 1-1 gelijkspel tegen FDS Suomi als dertiende te eindigen.
 
"Het was uiteindelijk een goed en leerzaam weekend voor de jongens", vertelt trainer Jeffrey Mast. "De eindklassering was niet terecht, als je keek naar het spel wat de jongens speelden."