Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Onder 13 bekert door na zege op Quick'20

Gepubliceerd op 21 november 2016 17:04
Onder 13 bekert door na zege op Quick'20

Dankzij een 0-2 overwinning op Quick’20 is sc Heerenveen O13 door naar de volgende ronde van de beker. De wedstrijd startte rommelig waarbij Heerenveen moest wennen aan de ruimtes op het veld door de speelwijze van de tegenstander. Toen er eenmaal controle was, wist de ploeg al snel een aantal kansen te creëren.

Via de zijkanten kon het een aantal keer doorbreken en gevaarlijk worden. Dit leidde nog niet tot doelpunten omdat er scherpte in de afronding ontbrak. Quick’20 zette enorm veel werklust tegenover het spel van Heerenveen en hield de ruimtes goed klein om er zo in de counter gevaarlijk uit te komen. Hierdoor moesten de verdedigers van trainer Robin Veldman een aantal keren vol aan de bak om een achterstand te voorkomen.

Uiteindelijk weet O13 vlak voor rust de voorsprong te pakken. Een mooie aanval eindigde met een voorzet van Trustin van ’t Loo bij de tweede paal. Yoram Boerhout reageerde alert en liep goed weg uit de rug van de verdediger. Met een uiterste krachtsinspanning weet hij de bal tegen de touwen te koppen (0-1).

In de tweede helft heeft sc Heerenveen meer balbezit en controle over de wedstrijd. O13 heeft het initiatief, maar faalt een aantal keren in de afronding. Hierdoor blijft het spannend, zeker gezien de gevaarlijke counters van Quick’20. Vlak voor tijd maakt Yoram Boerhout met zijn tweede treffer een einde aan alle onzekerheid door met een prima doelpunt de 0-2 op het bord te zetten.

Op 17 december bekert O13 weer, dan ontvangt de ploeg Sparta uit Rotterdam.