sc Heerenveen - Excelsior
30 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O19 naar FC Volendam; O15 en O13 tegenover Feyenoord

Gepubliceerd op 22 februari 2019 09:45

Niet alleen voor het eerste elftal van sc Heerenveen is het zaterdag weer matchday. Eerder op de dag komen vier teams van de jeugdacademie in actie. Zo reist Onder 19 af naar Volendam, speelt Onder 17 thuis tegen FC Twente en staan zowel Onder 15 als Onder 13 tegenover Feyenoord.

programma-jeugdwedstrijden (4)

Onder 19 gaat op bezoek bij FC Volendam voor de derde zege op rij. Na de overwinning bij FC Utrecht (0-1) wonnen de Friezen vorige week thuis van Excelsior (2-0). FC Volendam kwam toen niet verder dan een gelijkspel bij Willem II (0-0). De oranjehemden speelden nog maar twee duels en verzamelden daarin twee punten. Onder 19 kwam in vijf wedstrijden tot negen punten. Het duel begint om 11.45 uur in het Kras Stadion.

Ook Onder 17 hoopt voor de derde keer op rij drie punten te pakken. Dat moet gebeuren op eigen veld tegen FC Twente. Het duel op Sportpark Skoatterwâld heet een topper, want FC Twente staat tweede en Onder 17 derde. Beide ploegen verzamelden tot dusver negen punten. De Tukkers hadden daarvoor vier duels nodig. Een minder dan de Friezen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Voor de winter werd Onder 15 kampioen van de Eredivisie laag. Daarmee promoveerde de ploeg van trainer Menno van Dam naar de hoogste Eredivisie-afdeling. Een stap omhoog, ondervonden de Friezen. Op bezoek bij Feyenoord hoopt Onder 15 na vier nederlagen de eerste punten te pakken. Aftrap: 12.00 uur.

Ook Onder 13 staat tegenover Feyenoord. Het team van coach Niek Westra hoopt zich te revancheren van de nederlaag tegen De Graafschap een week eerder (1-4). Na die nederlaag vinden de Friezen zichzelf terug op de vijfde plaats. Drie plekken lager dan de Rotterdammers. Het duel op Sportpark Skoatterwâld begint om 11.00 uur.