sc Heerenveen - Excelsior
30 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Onder 15 kan thuis tegen Willem II kampioen worden

Gepubliceerd op 5 december 2018 09:30

Komende zaterdag kan Onder 15 thuis tegen Willem II de kroon zetten op een indrukwekkende eerste seizoenshelft. Bij winst op de Tilburgers is de ploeg van trainer Menno van Dam kampioen van de Eredivisie laag. Het duel op Sportpark Skoatterwâld begint om 11.00 uur.

27082018242106_FPH8567

Het verschil tussen koploper Onder 15 en nummer twee FC Twente op de ranglijst is, met nog twee duels te gaan, vijf punten. Wanneer de Friezen van Willem II winnen, zijn zij niet meer te achterhalen door de Tukkers en is de titel een feit. Mocht Onder 15 tegen Willem II punten laten liggen, krijgt de ploeg in de laatste speelronde tegen FC Den Bosch een herkansing.

Zover wil Van Dam het uiteraard niet laten komen. "We moeten het zaterdag afmaken", zegt de coach. "Hier hebben we met z'n allen hard voor gewerkt. Tegen Willem II willen we het publiek een vermakelijk duel voorschotelen. Dat willen we doen met aanvallend spel en snelle omschakelmomenten. Op die manier hopen we te winnen en het kampioenschap binnen te halen."

Onder 15 weet dat de winst op NEC/FC Oss binnen is
Onder 15 weet dat de winst op NEC/FC Oss binnen is

Onder 15 zette gedurende het seizoen een ijzersterke reeks neer. Zeven wedstrijden op rij wisten de Friezen winnend af te sluiten, maar daarna stokte de trein. In de laatste drie duels werden slechts twee punten behaald. "De frisheid ontbrak", verklaart Van Dam. "Tegen Willem II gaan we ervan uit dat die weer terug is. Bovendien stonden we gedurende de gehele competitie bovenaan en van de koploper willen de andere ploegen nou eenmaal nét iets liever winnen. Daar gingen we niet altijd even goed mee om."

Kracht van het elftal

Wanneer een team zolang de ranglijst aanvoert, doet die ploeg iets heel goed. Wat is de kracht van Onder 15? "Dat we het met z'n allen doen", zegt Van Dam. "Wanneer we de bal verliezen, wil iedereen 'm snel weer terugveroveren. Dat zit er goed in. Daarnaast willen we aanvallend spelen en dat dúrven we ook. Tot slot hebben we bijna geen last van blessures gehad, waardoor we veel vastigheden in de ploeg hebben kunnen slijpen en was er steeds onderlinge concurrentie. Daar worden we allemaal beter van."

Natuurlijk staan er ook 'gewoon' goede spelers op het veld. Zo werden Ingmar Mulder, Dimitris Rallis, Yoram Boerhout en Timo Zaal begin dit seizoen uitgenodigd voor nationale selectiedagen. Yoram en Timo schopten het tot de standby-lijst van de definitieve selecties van respectievelijk Onder 14 en Onder 15.