1899 Hoffenheim - sc Heerenveen
28 juli, 17:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Reza uur in actie bij winnend Iran; Doornbusch wint ook

Gepubliceerd op 14 november 2017 12:53
Reza uur in actie bij winnend Iran; Doornbusch wint ook

​Met Reza Ghoochannejhad in de basis wist Iran met 0-1 te winnen van Venezuela. Iran won het vriendschappelijke duel, dat gespeeld werd in het Goffertstadion, door een doelpunt in de 57e minuut. Reza kwam ruim een uur in actie in Nijmegen.

Doelman Trevor Doornbusch speelde met Oranje onder 19 een oefeninterland tegen Servië onder 19. Nadat Onder 19 vorige week in Zeist een welverdiende oefenzege boekte op Italië (2-1), waarin Doornbusch overigens niet in actie kwam, stapten de Oranjetalenten maandag opnieuw als winnaar van het veld. Ditmaal waren zij te sterk voor hun Servische generatiegenoten. Op het winderige sportcomplex van de Servische voetbalbond in Stara Pazova zegevierde Nederland dankzij twee treffers van Donyell Malen met 2-0. 

Een resultaat dat met overtuiging werd neergezet door de oudste nationale jeugdploeg. Onder 19 had controle, beheerste het tempo en gaf nauwelijks kansen weg. Doornbusch, de doelman van sc Heerenveen onder 19, kwam het volledige duel in actie, hield zijn doel schoon en kan dus terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

18082017229243_DSC7740

Eliteronde

De eerstvolgende interlandperiode wordt meteen cruciaal voor Onder 19. Eind maart staat namelijk de Eliteronde, het tweede en beslissende EK-kwalificatietoernooi, op het programma. De loting hiervoor is op 6 december. Begin maart wil bondscoach Stekelenburg zijn selectie eerst nog bijeen hebben voor een tweedaagse trainingsstage.