Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ruime zege D1 op Flevo Boys: 5-0

Gepubliceerd op 18 april 2010 14:03

Heerenveen/Emmen D1 heeft met 5-0 gewonnen van hekkensluiter Flevo Boys D1. Vooral in de tweede helft werd er aan de score gewerkt door de ploeg van trainer Robin Veldman, nadat zijn elftal bij rust met 1-0 voorstond. Aanstaande woensdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Dan staan ze in de beker tegenover elkaar.

Hette Schuurman was zaterdag twee maal trefzeker.
Hette Schuurman was zaterdag twee maal trefzeker.

Flevo Boys D1 staat onderaan in de competitie en heeft dit seizoen nog nooit gewonnen. Toch waren het de bezoekers uit Emmeloord die vanaf de aftrap de aanval zochten. Keeper Ruben Stuiver moest dan ook al meteen handelend optreden om een doelpunt te voorkomen.

Hieruit bleek dat de bezoekers waren gekomen om frank en vrij te voetballen en dat ze zeker niet bang waren om tegen een zeperd aan te lopen. In de tiende minuut namen de Friezen toch de leiding in het duel. Uit een corner kwam de bal hoog voor en die werd goed ingekopt door Tristan Bijlsma: 1-0. Na die goal nam de thuisclub het heft in handen, maar vooralsnog waren de verdedigers van Flevo Boys niet van plan om aan een hogere score mee te werken.

Joran Swart probeert langs twee tegenstanders te glippen.
Joran Swart probeert langs twee tegenstanders te glippen.

Het spel moest meer uit elkaar getrokken worden door de Friezen om meer ruimte voor de goal te krijgen. De thuisclub combineerde er lustig op los, maar doelpunten vielen er niet. Flevo Boys kwam er zo nu en dan goed uit, maar bracht de verdediging van Heerenveen/Emmen niet echt in gevaar. Het is moeilijk te zeggen wanneer er sprake is van onderschatting van de tegenstander, maar van de blauw-witten werd verwacht dat ze al meer afstand moesten nemen.

In de rust deed trainer Robin Veldman een kleine omzetting. Zijn elftal kwam met meer elan uit de kleedkamer, en het resultaat liet niet lang op zich wachten. Al in de eerste minuut van de tweede helft schoot Hette Schuurman een vrije trap op veertig meter van de goal onhoudbaar voor de keeper binnen: 2-0.

Michel Vlap passeert stijlvol een speler van Flevo Boys.
Michel Vlap passeert stijlvol een speler van Flevo Boys.

Nog geen vijf minuten later zette Heerenveen/Emmen een aanval op met prachtige combinaties wat uiteindelijk resulteerde in een succesvol schot van Gor Agbaljan: 3-0. De blauw-witten kregen de smaak te pakken. Verdedigend hadden ze het ook goed voor elkaar waardoor het van daaruit makkelijker was om aan te vallen. In de vijf en veertigste minuut scoorde Hette Schuurman opnieuw vanuit een vrije trap: 4-0.

Nog geen minuut later werd Joran Swart met een fraaie pass op links gelanceerd, hij zette de bal voor op Rick de Jonge die daar wel raad mee wist: 5-0. Hiermee toonden de Friezen aan waarom ze zoveel hoger staan op de ranglijst dan de tegenstander. Toch bleef het opletten omdat nu de uitdaging was om de nul te houden. Dat lukte uitstekend. De laatste vijf minuten waren de Friezen heer en meester op het middenveld, en boekten ze een verdiende overwinning.

Robin de Boer geeft alles in een een tegen eenduel.
Robin de Boer geeft alles in een een tegen eenduel.

Statistieken
Heerenveen/Emmen D1 – Flevo Boys D1 5-0

Scoreverloop
10m. Tristan Bijlsma 1-0
31m. Hette Schuurman 2-0
36m. Gor Agbaljan 3-0
45m. Hette schuurman 4-0
47m. Rick de Jonge 5-0

Opstelling: Ruben Stuiver, Gor Agbaljan (40. Michel Vlap), Tristan Bijlsma (50. Dirk de Vries), Robin de Boer, Kenn Kooistra (45. William Vermaning), Hette Schuurman, Berwout Beimers, Lars Jesse Dommerholt, Sammy Feenstra, Thomas Reinders (30. Rick de Jonge), Joran Swart (50. Dennis Hoekstra)