Heracles Almelo - sc Heerenveen
04 augustus, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Samenwerking sc Heerenveen en MSC getekend

Gepubliceerd op 19 juni 2013 18:30
Samenwerking sc Heerenveen en MSC getekend

sc Heerenveen en MSC uit Meppel gaan nauw samenwerken. Technisch directeur van sc Heerenveen Johan Hansma en de jeugdvoorzitter van MSC Bart Kattenberg tekenden woensdag een voor de regio Meppel exclusieve samenwerkingsovereenkomst. Hiermee sluit MSC zich aan bij zes andere amateurverenigingen (Flevo Boys, Drachtster Boys, ONS Sneek, L.A.C. Frisia, ASV Dronten en vv Heerenveen) met wie sc Heerenveen een speciale samenwerking heeft.

Door de samenwerking van sc Heerenveen met MSC zal er van elkaars input gebruik worden gemaakt voor de scouting van jeugdspelers. sc Heerenveen zal daarnaast ook actief kennis overdragen op terreinen als keeperstraining, blessurepreventie, wedstrijdcoaching en individuele techniektrainingen. Daarnaast wordt er een “onder 23-jaar” toernooi voor de samenwerkende amateurverenigingen opgezet en zullen er ook voor de onderbouwteams (D- t/m F-jeugd) oefenwedstrijden en onderlinge toernooien worden georganiseerd.

“Wij zijn van mening dat onze vorm van samenwerking voor zowel sc Heerenveen als de amateurverenigingen zoals MSC meer op zal gaan leveren”, aldus Johan Hansma. “Wij hebben onze samenwerkingspartners dan ook zorgvuldig geselecteerd en stellen nadrukkelijk ook voetbaltechnische en organisatorische eisen aan onze partners. Met een sterk bezet technisch kader, goede jeugdtrainers en een duidelijk uitgewerkt beleidsplan voldoet MSC ruimschoots aan onze eisen. Ik ben dan ook erg blij dat we onze exclusieve samenwerking voor de regio Meppel hebben kunnen bekrachtigen.”

Het hoofd jeugdopleiding bij MSC, Harry Lefferts, is erg blij met de samenwerking. Lefferts: “MSC heeft er voor gekozen veel aandacht aan de jeugdopleiding te gaan besteden. Door de samenwerking met sc Heerenveen zullen niet alleen onze trainers beter worden, maar zeker ook onze spelers.” Lefferts is er van overtuigd dat MSC door deze samenwerking nog aantrekkelijker wordt voor talentvolle jeugdvoetballers uit de regio Meppel en verwacht dat steeds meer van hen voor MSC zullen gaan kiezen. Als gevolg van de ondertekende samenwerking met sc Heerenveen zal MSC de samenwerking met PEC Zwolle per direct beëindigen.